Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten
Ga terug naar het overzicht

Avond van de poëzie

14 februari 2019

Speciale editie van de Avond van de Poëzie

Traditiegetrouw vindt in de Avond van de Poëzie weer plaats. Deze avond wordt voor de achtste keer op rij georganiseerd vanwege het succesvolle karakter, deze keer in het Erfgoedcentrum van De Domijnen.

Het belooft een sfeervolle, spannende avond te worden waarbij gedichten, livemuziek en beeldende kunst centraal staan. Singer- songwriter Pablo van de Poel, tevens frontman van DeWolff, zal een intiem optreden verzorgen. Dichters Tjitske Jansen en Jean Pierre Rawie zijn onze speciale gasten van de avond. Dichter Quirien van Haelen zal de Avond van de Poëzie op passende manier openen en sluiten en dan hebben we ook nog het bezoek van dichter Merlijn Huntjens op het programma staan. Deze editie vindt plaats in het Erfgoedcentrum vanwege de expositie TIJDSBEELDEN. Een bijzondere expositie van Frank Eerhart die cultureel erfgoed, beelden en gedichten combineert. Kunstenaar/ dichter Eerhart, zal ook eigen werk voordragen. Acht amateurdichters; Lizette Colaris, John Hertogh, Phil Schaeken, Meindert Muller, Annemarie Gulikers, Chris Lagerwaard, Klaas Vollema en Eddie van Aken dragen ook een bijzonder steentje bij tijdens deze avond. Zij hebben namelijk speciaal gedichten geschreven gebaseerd op kunst van de expositie TIJDSBEELDEN. Zij dragen hun gedicht voor tijdens de Avond van de Poëzie.

Meer over: 
Pablo van de Poel en zijn vrouw Nikki van de Poel, de een muzikant en de ander fotografe, gingen in 2017 op zoek naar het collectieve droombeeld van Amerika. Op de avond van de poëzie zal Pablo samen met Stefan Wolfs op pedal steel gitaar een paar akoestische versies van Americanalog spelen terwijl er een tentoonstelling van Nikki’s foto’s te zien is. Pablo van de Poel is ook bekend als frontman van DeWolff.

Tjitske Jansen schreef drie bundels waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Voor haar tweede bundel ‘Koerikoeloem’ ontving ze de Anna Bijns Prijs, Haar eerste prozawerk ‘Voor Altijd Voor het Laatst’ werd in 2015 genomineerd voor de Bronzen Uil. Ze treedt regelmatig op voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het voorlezen van poëzie ziet ze als een vorm van theater.

Jean Pierre Rawie, bekroond met de Wessel Gansfort-Prijs en geliefd om zijn ‘terminale citeerbaarheid’. Rawie schrijft vooral over het verstrijken van de tijd en het lijden en hij vindt dat het publiek recht heeft op toegankelijke poëzie met een boodschap.

Frank Eerhart, kunstenaar en dichter van de tentoonstelling TIJDSBEELDEN.

Quirien van Haelen (1981) schrijft rijmende gedichten zonder al te veel diepe lagen. Quirien publiceert in 2001 zijn eerste gedicht en staat binnen twee jaar op elk Nederlands podium. Ook wordt hij als jongste dichter opgenomen in De dikke Komrij, terwijl zijn solodebuut dan nog niet eens uit is. Quiriens gedichten zijn voornamelijk sprekend voor een jong publiek.

Merlijn Huntjens’ schrijfcarrière begon in 2006 bij het Heerlens Schrijverscafé. In 2016 en 2017 was hij finalist in het NK Poetry Slam, georganiseerd door het Literatuurhuis in Utrecht. Hij richtte samen met Nina Willems PANDA op. Samen maken zij werk waarin poëzie en performance centraal staat en organiseren zij Borderlines Poetry Slams in de Euregio.

 

Erfgoedcentrum Kapittelstraat 6
19:30 uur
€ 7,50 (incl. twee consumpties)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...