Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Veelgestelde vragen Filmhuis

ROUTE NAAR FILMHUIS EN ENTREE

Wat is de beste manier om naar het Filmhuis af te reizen?
Dat moet je natuurlijk zelf weten. Maar, de richtlijnen van het RIVM schrijven voor dat je moet proberen om het OV te vermijden. Met de auto en de fiets komen kan natuurlijk gewoon.

Kan ik even binnenlopen om een filmladder te pakken of informatie in te winnen?
Nee. Wij bieden alleen toegang aan bezoekers van het Filmhuis die op voorhand tickets hebben gekocht. Het pand is niet toegankelijk voor mensen ‘om even binnen te wandelen’. Tickets en informatie moet allemaal via de digitale kanalen van De Domijnen worden ingewonnen.

Dus als ik geen filmtickets heb kan ik niet naar binnen?
Precies. De kaartcontrole is niet meer aan de zaaldeur, maar al aan de entreedeur van het pand. Zo controleren we de mensen die het pand binnenkomen.

Jullie zien toch niet aan de onlineverkoop wie een ticket heeft gekocht in welke samenstelling? Dus hoe controleren jullie of mensen wel bij elkaar horen?
We kunnen inderdaad niet aan een online ticketaankoop zien wat de samenstelling is van je gezelschap. We gaan uit van het gezond verstand en de eerlijkheid van mensen. Die zich dus houden aan de landelijk geldende richtlijn dat je op 1,5 meter blijft van mensen die niet tot je huishouden behoren.

Dus ik kan niet met mijn goede vriendin, goede vriend, buurman/vrouw of goede kennis film komen kijken?
Jawel, maar op onze looproutes met 1,5 meter afstand tussen elkaar en in de zaal bezetten jullie allebei een solo-stoel. Jullie behoren niet tot hetzelfde huishouden, dus geldt voor jullie de 1,5 meter regel.

In jullie pand is toch ook de Hogeschool ZUYD gevestigd en het Museum voor Hedendaagse kunst? Hoe spreiden jullie die bezoekersstromen?
We hebben nu een eigen ‘ingang’. De entree van het filmhuis is aan de kant van de Geleenbeek. Waardoor de bezoekersstromen van de school, het museum en het filmhuis niet door elkaar lopen.

Maar hoe voorkomen jullie dan dat de studenten en bezoekers van het museum in de zalen komen en in het foyergedeelte van het filmhuis?
De studenten en museumbezoekers mogen alleen middels strikte regels het pand naar binnen. Via eigen ingangen en volgen vervolgens andere looproutes dan de filmhuisbezoekers.

Kan ik dan al lekker vroeg komen zodat ik de beste plaatsen kan bezetten?
Nee. We verzoeken je vriendelijk doch dringend om niet meer dan 20 minuten voor aanvang van de filmvertoning te komen. Bij binnenkomst verzoeken we je om via de bar en de uitgezette looproute de zaal op te zoeken. De foyer is voorafgaand aan de films gesloten (de bar is dus wel geopend om drank en snoep te verkopen voor tijdens de film in de zaal).

En hoe voorkomen jullie dat ik op de looproute mijn weg kruis met bezoekers van de film in de andere zaal?
Bij het maken van de filmprogrammering wordt een aanzienlijke spreiding tussen aanvangstijden aangehouden. Een half uur in ons geval. Films starten bijvoorbeeld om 19.45 en om 20.15 uur. Er is bovendien het dringende verzoek aan jou om niet eerder dan 20 minuten van tevoren te komen.

Wat doe ik met mijn jas?
Die neem je mee de zaal in en leg je over geblokkeerde stoelen naast je.

KAARTVERKOOP

Waar kan ik filmtickets kopen?
Tickets kun je alleen nog maar via de website van De Domijnen kopen. Dat heeft een aantal redenen. Eén is dat ons pand niet toegankelijk is voor mensen ‘om even binnen te wandelen’. Een andere reden is dat we fysiek contact tussen bezoekers en onze medewerkers via materialen tot een minimum willen beperken. Bovendien is een e-ticket kopen voor jezelf ook handiger, want door het beperkt aantal plaatsen dat we nog maar beschikbaar hebben, zijn we sneller uitverkocht. Je wil natuurlijk niet het risico lopen dat je naar het filmhuis komt en dat daar blijkt dat een filmvertoning is uitverkocht. Dus koop online.

Hoeveel filmtickets kan ik kopen?
Je kunt maximaal twee tickets per persoon kopen. We werken met een vast zaalplan, waar we niet vanaf wijken. Dat zaalplan voorziet enkel in duo-plaatsen en solo-plaatsen.

Ik wil met mijn gezin samenzitten. Kan dat?
Ja en nee. Niet allemaal naast elkaar, als jullie met meer dan twee zijn. We werken met een vast zaalplan, waar we niet vanaf wijken. Dat zaalplan voorziet in enkele duo-plaatsen en enkele solo-plaatsen. Je zult voor de tijd dat een film duurt, even het gezin moeten splitsen in twee-en-twee of twee-en-een o.i.d. In ieder geval in duo en solo. Die verdeling binnen je gezin mag je zelf weten. Die opsplitsing is niet supergezellig. Dat begrijpen we, maar het is voor ons niet te doen om iedere dag en bij elke filmvertoning een nieuwe zaalindeling te maken.

Kan ik zelf mijn/onze plaatsen uitkiezen in de zaal?
Nee. Een medewerker wijst je een plek aan. Deze medewerker vult de zaal vanaf de achterste rij naar de voorste. We vragen je dat te respecteren. Je kunt dus niet in de zaal gaan zitten waar je wil.

Ik heb al eerder al tickets gekocht, maar ik ben sinds een uurtje een beetje snotterig. Kan ik toch komen?
Nee. We vragen je dan met klem om niet naar ons Filmhuis te komen. Onze medewerkers doen bij de entree van het filmhuis ook een check van je gezondheid middels een tweetal vragen (verplicht vanuit het landelijke bioscoopprotocol) en kunnen je de toegang weigeren.

Kan ik de tickets dan wel houden voor een volgende vertoning van dezelfde film?
Door het beperkt aantal plaatsen dat we nog maar beschikbaar hebben zijn we sneller uitverkocht. We kunnen je/jullie dus niet zomaar doorschuiven naar een andere vertoning op een andere dag. Neem contact op met film@dedomijnen.nl.

Wij kopen geregeld filmtickets met korting via Stichting FSI. Kan ik die korting toepassen op online tickets?
Nee. Nog niet in ieder geval. Het vraagt een aanpassing aan ons betalingssysteem. Dat laat nog even op zich wachten. Dus voorlopig even geen FSI-korting.

FILMPROGRAMMERING

Waar kan ik de maandelijkse fysieke filmladder vinden?
Nergens, want die is er voorlopig niet. Als het coronavirus weer om zich heen grijpt, dan zullen we waarschijnlijk weer direct moeten sluiten. Met die onzekerheid kunnen we niet vier weken vooruit plannen. Iedere maandag in de namiddag, uiterlijk dinsdagochtend, maken we de nieuwe programmering bekend die loopt vanaf die donderdag t/m de woensdag erop.

Maar wij willen graag met ons gezin over twee weken naar een film voor de verjaardag van onze dochter. Waar zien we welke films er dan worden vertoond op welke tijden?
Natuurlijk hebben we ‘op de achtergrond’ wel een lange termijnplanning en weten we wel al welke films er binnenkort gaan draaien, dus die zul je wel hier en daar al tegenkomen in vooraankondigingen. Maar voor precieze dagen en tijden kijk je dus vanaf de dinsdag voorafgaand aan de premièredatum op onze website, op onze social mediakanalen en in de nieuwsbrief.

REGELS EN MAATREGELEN

Welke maatregelen en regels hanteren jullie in het Filmhuis?
In de basis natuurlijk de in Nederland algemene regels en maatregelen die gelden rondom het coronavirus. Dus we houden 1,5 meter afstand, we wassen regelmatig de handen, we niezen en hoesten in onze elleboog, enz.

Staat dat ergens?
Nou, we gaan ervan uit dat je de in Nederland standaard-geworden regels inmiddels wel weet en naleeft. Wij dus ook. Zoals bekend: alleen samen krijgen we corona onder controle. Maar natuurlijk zijn er diverse maatregelen en regels toegespitst op ons filmhuis om ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig in het filmhuis een zo veilig mogelijke en toch leuke werk- en kijkbeleving heeft. Leidend hierbij zijn de regels en maatregelen die zijn voorgeschreven in het officiële Protocol Verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek dat is uitgegeven door de brancheorganisatie van de Nederlandse bioscopen, de NVBF, met goedkeuring van de overheid.

Wat zie ik van die regels en maatregelen in het filmhuis?
Bij binnenkomst word je meteen geattendeerd op de belangrijkste in ons pand geldende regels. Dat zijn:

1. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar (max 2 p.p.)
2. We laten alleen mensen binnen met entreetickets voor de eerstvolgende filmvertoningen
3. We behouden het recht om je de toegang te weigeren als we twijfelen over je gezondheid
4. Desinfecteer je handen bij binnenkomst
5. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op en respecteer die
6. Volg de aangegeven looproutes en wijk er niet van af
7. Houd 1,5 meter afstand van personen die niet bij je huishouden horen
8. Betalen aan de bar kan alleen met je PIN-pas of met je smartphone
9. De foyer is voor en na de film gesloten. Het buffet is wel geopend voor de verkoop van drank en snoep voor in de zaal.
10. Je kunt zelf geen zitplaats kiezen in de zaal. Een medewerker wijst je er een toe
11. Probeer het toiletbezoek te beperken/vermijden
12. Alle films worden zonder pauze vertoond
13. Na afloop van de film verzoeken we je het pand te verlaten

Dragen jullie medewerkers mondkapjes?
Nee. In Nederland is geen mondkapjesplicht (OV uitgezonderd). Het officiële bioscoopprotocol schrijft dat ook niet voor. Bovendien zijn we van mening dat het een schijnveiligheid creëert. Mensen worden er losser van in hun naleving van de 1,5 meter afstandregel. Die regel staat bij ons het hoogst in het vaandel. Als je je ongemakkelijk voelt bij het niet-dragen van mondkapjes door onze medewerkers, moet je voor jezelf nagaan of je wel klaar bent voor een bezoek aan ons filmhuis.

Maar achter de bar dan?
Ook niet. In het nieuwe werken staat er bij ons één medewerker achter de bar. Die komt dus niet in contact met andere medewerkers. Wel zijn er zogenaamde kuchschermen geplaatst.

Ik wil met mijn gezin samenzitten. Kan dat?
Ja en nee. Niet allemaal naast elkaar, als jullie met meer dan twee zijn. We werken met een vast zaalplan, waar we niet vanaf wijken. Dat zaalplan voorziet in enkele duo-plaatsen en enkele solo-plaatsen. Je zult voor de tijd dat een film duurt, even het gezin moeten splitsen in twee-en-twee of twee-en-een o.i.d. In ieder geval in duo en solo. Die verdeling binnen je gezin mag je zelf weten. Die opsplitsing is niet supergezellig. Dat begrijpen we, maar het is voor ons niet te doen om iedere dag en bij elke filmvertoning een nieuwe zaalindeling te maken.

Kan ik zelf mijn/onze plaatsen uitkiezen in de zaal?
Nee. Een medewerker wijst je een plek aan. Deze medewerker vult de zaal vanaf de achterste rij naar de voorste. We vragen je dat te respecteren. Je kunt dus niet in de zaal gaan zitten waar je wil.

Hoe voorkomen jullie dat mensen in de zaal toch zelf de plaatsen uitkiezen?
We gaan er vanuit dat je onze regels en onze medewerkers respecteert. Onze regels en maatregelen zijn niet naar eigen inzicht interpreteerbaar. In dit praktische voorbeeld is het simpel: van stoelen waar men niet kan zitten is de zetel geblokkeerd met een zwart lint. Zitten is dus niet mogelijk. Bovendien levert het een duidelijk visueel zaalplan op van stoelen die wel beschikbaar zijn.

Kan ik naar het toilet?
Als je moet dan moet je. Maar we roepen je wel op om het thuis te doen en het toiletbezoek bij ons dus proberen te vermijden of te beperken. Voor het toiletbezoek gelden duidelijke regels. Zo mag je er alleen naar toe lopen via de uitgezette looproute en zijn bij de toiletruimtes extra hygiëne maatregels genomen.

Hoe voorkomen jullie dat iedereen door elkaar gaat lopen op het einde van de film tijdens de aftiteling?
Door iedereen de gehele aftiteling af te laten kijken. Als de film door de projector is gelopen gaat het zaallicht pas aan en verzoeken we je op aanwijzen van onze zaalmedewerker van de voorste rij naar de achterste rij de zaal te verlaten.

VEILIGHEID EN HYGIËNE

Hoe zorgen jullie voor voldoende hygiëne in het filmhuis voor mij als bezoeker en voor jullie medewerkers?
We faciliteren voor medewerkers extra materialen zoals de kuchschermen aan de bar, hygiëne handschoenen en handendesinfectiemiddelen. Daarnaast worden de medewerkers voorzien van extra hygiëne-instructies. Deurknoppen en andere handcontactpunten (bijvoorbeeld trapleuningen) worden gereinigd tijdens aanwezigheid. Een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt voor de dagelijkse reiniging van het Ligne Noord complex waaronder de zalen en onze foyer. Omdat het aantal plaatsen in de zalen vooraf is bepaald a.d.h.v. de 1,5 meter regel is het duidelijk welke stoelen en tafeltjes in de filmzalen extra reinigingsaandacht verdienen. Contactoppervlakten zoals leuningen en klaptafeltje worden met desinfecterend middel gereinigd.

En de toiletten?
De toiletten worden vaker en met extra hygiënemaatregelen schoongemaakt. Dat gebeurt dagelijks.

HORECA

Kan ik voorafgaand aan de film even wat drinken in de foyer?
Nee. We verzoeken je vriendelijk doch dringend om niet meer dan 20 minuten voor aanvang van de filmvertoning te komen. De foyer zal voorafgaand aan de films alsook na afloop gesloten zijn. De bar is wel geopend om drank of snoep te kopen voor consumptie in de zaal tijdens de film.

Draagt jullie barmedewerker een mondkapje?
Nee. In Nederland is geen mondkapjesplicht (OV uitgezonderd). Het officiële bioscoopprotocol schrijft dat ook niet voor. Bovendien zijn we van mening dat het een schijnveiligheid creëert. Mensen worden er losser van in hun naleving van de 1,5 meter afstandregel. Die regel staat bij ons het hoogst in het vaandel. Als je je ongemakkelijk voelt bij het niet-dragen van mondkapjes door onze medewerkers, moet je voor jezelf nagaan of je wel klaar bent voor een bezoek aan ons filmhuis.

Maar hoe houdt die barmedewerker dan 1,5 meter afstand van ons als bezoeker?
Nou, er zit natuurlijk de toog tussen qua afstand en daarboven hangen zogenaamde (plexiglas) kuchschermen. Medewerkers worden specifiek geïnstrueerd m.b.t. veiligheid en hygiëne rondom consumptie-uitgifte. We vermijden altijd fysiek contact bij overdracht van consumpties aan bezoekers. Onze medewerker achter de bar draagt wel rubberen handschoenen.

Kan ik na afloop even napraten over de film en wat drinken?
Nee. Helaas. Nog niet. Dat zal onderweg of thuis moeten.

INVALIDEN

Ik ben afhankelijk van een rolstoel, kan ik dan evengoed een film komen bekijken?
Zeker. Maar geef het wel even aan op film@dedomijnen.nl. Onze medewerkers kunnen dan van tevoren op de hoogte worden gebracht en er rekening mee houden. De rolstoelplaatsen in de zalen zijn voorzien op de eerste rij. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen. Jij en 1 partner (alleen zelfde huishouden!) kunnen naast elkaar zitten op 1,5 meter afstand van andere bezoekers. Omdat het de plaats op de eerste rij betreft, gaan jullie als laatste naar binnen en als eerste weer naar buiten (na de volledige aftiteling).

aan het zoeken...