Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Veelgestelde vragen Filmhuis

ROUTE NAAR FILMHUIS EN ENTREE

Wat is de beste manier om naar het Filmhuis af te reizen?
De richtlijnen van het RIVM schrijven voor dat je moet proberen om het OV te vermijden. Met de auto en de fiets komen kan natuurlijk gewoon.

Hoe ver voor aanvang van de film kan ik de zaal in?
Onze foyer is momenteel gesloten. Kom niet eerder dan 20 minuten voor aanvang van de film naar het filmhuis.

Wat doe ik met mijn jas?
Die neem je mee de zaal in en leg je over geblokkeerde stoelen naast je.

 

KAARTVERKOOP

Waar kan ik filmtickets kopen?
Via de website van De Domijnen of aan de kassa. Let wel: een e-ticket kopen is voor jezelf handiger, want door het beperkt aantal plaatsen dat we nog maar beschikbaar hebben, zijn we sneller uitverkocht. Je wil natuurlijk niet het risico lopen dat je naar het filmhuis komt en dat daar blijkt dat een filmvertoning is uitverkocht. Dus koop bij voorkeur online. Als je aan de kassa koopt schrijven we wel je gegevens op i.v.m. een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD.

Hoeveel filmtickets kan ik kopen?
Je kunt maximaal twee tickets per persoon kopen. We werken met een vast zaalplan, waar we niet vanaf wijken. Dat zaalplan voorziet enkel in duo-plaatsen en solo-plaatsen.

Ik wil met mijn gezin samenzitten. Kan dat?
Ja en nee. Niet allemaal naast elkaar, als jullie met meer dan twee zijn. We werken met een vast zaalplan, waar we niet vanaf wijken. Dat zaalplan voorziet in enkele duo-plaatsen en enkele solo-plaatsen.

Kan ik zelf mijn plaatsen uitkiezen in de zaal?
Ja. Op de beschikbare plaatsen. Een medewerker van ons ziet toe.

Kan ik de tickets dan wel houden voor een volgende vertoning van dezelfde film?
Door het beperkt aantal plaatsen dat we nog maar beschikbaar hebben zijn we sneller uitverkocht. We kunnen je/jullie dus niet zomaar doorschuiven naar een andere vertoning op een andere dag. Neem contact op met film@dedomijnen.nl.

Wij kopen geregeld filmtickets met korting via Stichting FSI. Kan ik die korting toepassen op online tickets?
Nee. Nog niet in ieder geval. Het vraagt een aanpassing aan ons betalingssysteem. Dat laat nog even op zich wachten. Dus voorlopig even geen FSI-korting.

 

FILMPROGRAMMERING

Waar kan ik de maandelijkse fysieke filmladder vinden?
Die is uiteraard te vinden in het Filmhuis en alle De Domijnen vestigingen, zoals de bibliotheken, de musea en de Schouwburg, maar ook op diverse andere locaties in de stad.

Hoe zorgen jullie ervoor dat ik bij mijn bezoek niet mijn weg kruis met ander filmbezoekers?
Wij houden bij het maken van de programmering rekening met eind- en aanvangstijden van de films. We zorgen dat er voldoende tijd zit tussen de uitloop van de ene film en de inloop van de volgende.

 

REGELS EN MAATREGELEN

Welke maatregelen en regels hanteren jullie in het Filmhuis?
In de basis natuurlijk de in Nederland algemene regels en maatregelen die gelden rondom het coronavirus. Voor het filmhuis specifiek hanteren we de regels en maatregelen die zijn voorgeschreven in het officiële Protocol Verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek dat is uitgegeven door de brancheorganisatie van de Nederlandse bioscopen, de NVBF, met goedkeuring van de overheid.

Wat zie ik van die regels en maatregelen in het filmhuis?
Bij binnenkomst word je meteen geattendeerd op de belangrijkste in ons pand geldende regels.

Dragen jullie medewerkers mondkapjes?
Ja.

Kan ik naar het toilet?
Als je moet dan moet je. Maar we roepen je wel op om het thuis te doen en het toiletbezoek bij ons dus proberen te beperken. Voor het toiletbezoek gelden duidelijke regels. Zo mag je er alleen naar toe lopen met mondkapje op, via de uitgezette looproute en zijn bij de toiletruimtes extra hygiëne maatregels genomen.

 

VEILIGHEID EN HYGIËNE

Hoe zorgen jullie voor voldoende hygiëne in het filmhuis voor mij als bezoeker en voor jullie medewerkers?
We faciliteren voor medewerkers extra materialen zoals de kuchschermen aan de bar, handendesinfectiemiddelen en mondkapjes. Daarnaast worden de medewerkers voorzien van extra hygiëne-instructies. Deurknoppen en andere handcontactpunten (bijvoorbeeld trapleuningen) worden gereinigd tijdens aanwezigheid.

En de toiletten?
De toiletten worden vaker en met extra hygiënemaatregelen schoongemaakt. Dat gebeurt dagelijks.

 

HORECA

Kan ik voorafgaand aan de film even wat drinken in de foyer?
Onze foyer is helaas gesloten. Het is momenteel ook niet mogelijk een consumptie mee te nemen de zaal in. Mocht dit veranderen, laat wij dit uiteraard zo spoedig mogelijk weten.

Draagt jullie barmedewerker een mondkapje?
Ja.

Maar hoe houdt die barmedewerker dan 1,5 meter afstand van ons als bezoeker?
Nou, er zit natuurlijk de toog tussen qua afstand en daarboven hangen zogenaamde (plexiglas) kuchschermen. Medewerkers worden specifiek geïnstrueerd m.b.t. veiligheid en hygiëne rondom consumptie-uitgifte. We vermijden altijd fysiek contact bij overdracht van consumpties aan bezoekers. Onze medewerker achter de bar draagt wel rubberen handschoenen.

Kan ik na afloop even napraten over de film en wat drinken?
Nee. De foyer is gesloten.

 

INVALIDEN

Ik ben afhankelijk van een rolstoel, kan ik dan evengoed een film komen bekijken?
Zeker. Maar geef het wel even aan op film@dedomijnen.nl. Onze medewerkers kunnen dan van tevoren op de hoogte worden gebracht en er rekening mee houden. De rolstoelplaatsen in de zalen zijn voorzien op de eerste rij. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen. Jij en 1 partner (alleen zelfde huishouden!) kunnen naast elkaar zitten op 1,5 meter afstand van andere bezoekers. Omdat het de plaats op de eerste rij betreft, gaan jullie als laatste naar binnen en als eerste weer naar buiten.

aan het zoeken...