Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Zittesje Revuu
sluiten

Zittesje Revuu

Oukouk

vrijdag 25 november 2022 - 20:00u

Verenigingen/Amateurs

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Verenigingen/Amateurs

De Zittesje Revuu presenteert “Oukouk”

In de nieuwe revue ‘Oukouk’ wordt het publiek meegenomen naar het slooppand van het voormalige Vroom & Dreesman (V&D) pand gelegen aan de Markt in Sittard. Hier is men getuige van de presentatie van de nieuwbouwplannen voor het ‘Huis van de Markt’. Als tijdens deze uitleg discussie ontstaat over de vele uitdagingen die deze nieuwbouw met zich mee brengt, klinkt opeens de roep: ‘L’histore se repète’ (‘de geschiedenis herhaalt zich’).  

 

Het blijkt namelijk dat de voormalige gemeente Sittard in 1959 voor dezelfde uitdagingen stond voor wat betreft de sloopplannen van het toenmalige stadhuis op de Markt en de nieuwbouwplannen voor een V&D gebouw. 

Als dan de vraag gesteld wordt hoe men in 1959 met deze uitdaging is omgegaan, maakt de revue een tijdsprong naar dat jaar. De beelden die als ondersteuning bij dit verhaal uit 1959 horen, worden tijdens de vele parallellen met het jaar 2022 vanuit het ‘t slooppand van V&D vorm gegeven. 

Door deze mix van woord en beeld wordt de revue ‘Oukouk’ een hedendaagse wervelende theatershow vol humor, actuele spitsvondigheden, zang, ballet, modern decor en livemuziek. Een mix die, net als het drankje Oukouk uit 1959, een mengeling is van zoethout, laurier en “Zittesj” water.  

De revue ‘Oukouk’ is een prachtige avond uit in het Toon Hermans Theater. De ‘Zittesje Revuu’ is al lang geen lokale productie meer te noemen, hierdoor weet men het publiek uit alle Limburgse windstreken reeds jaren aan zich te binden. Een groot compliment voor de meer dan 150 medewerkers, die zich hier belangeloos voor inzetten.  

Meer informatie: www.zittesjerevuu.nl 

aan het zoeken...