Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Wilma Bierens en Sef Thissen Geweest
sluiten
Wilma Bierens en Sef Thissen

Wilma Bierens en Sef Thissen

Weihnachten in Wien

zondag 30 december 2018 - 14:30u

Klassiek/Opera Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€30,00
14:30u
Theater, Klassiek/Opera
Schouwburg - Grote zaal

Een warm bad in de koude wintermaanden

Hét programma met louter hoogtepunten van de onbetwiste grootmeesters van de Weense operette is een feest der herkenning en kent een steeds groter publiek. Het programma is gedompeld in kerstsfeer. Prachtige decors en dito repertoire waarbij het ultieme kerstgevoel niet achterwege kán blijven. Met Wilma Bierens (sopraan), Sef Thissen (bariton), Arnold Bezuyen (tenor), dansers van het Charkov Staats Ballet en het Habsburg Straussorkest o.l.v. Jeroen Weierink.

Heerlijke kerstliederen van operettecomponisten zoals die Christ-Rose, maar ook lievelingen uit het Weense kerstrepertoire als O Tannenbaum, In Dulci Jubiloen Stille Nacht, Heilige Nachten misschien wel een klein uitstapje naar het buitenland. Natuurlijk komen de doorgewinterde operette-liefhebbers ook aan hun trekken met evergreens als Du sollst der Kaiser meiner Seele sein, in Prater blühen wieder die Bäume’en natuurlijk het Viljalied.

Dit geheel vernieuwde programma zal door het virtuoze Habsburgs Strauss Orkest, de ‘ongekroonde koningin van de Nederlandse operette’ sopraan Wilma Bierens, bariton Sef Thissen en tenor Arnold Bezuyen vol glans en ‘Wiener Schmalz’ vertolkt worden.

Het gouden repertoire van o.a. Strauss, Stolz en Lehár is rijkelijk vertegenwoordigd in Wien bleibt Wien – Weihnachten in Wien. Dansers van het Charkov Staats Ballet omlijsten deze heerlijke muziek met hun ballet. Zij zullen hun schaatsen slijpen om op de muziek van de beroemde Schaatsenrijderswalsvan Waldteufel te dansen. Natuurlijk mogen de Mars der Marsen, de Radetzkymars en de Wals der Walsen An der schönen blauen Donauniet ontbreken. De muzikale leiding en de presentatie zijn in handen van maestro Jeroen Weierink.

Arnold Bezuyen: ‘nieuwe loot’ in het programma
De Nederlandse tenor Arnold Bezuyen die als solist kind aan huis is bij o.a. de Bayreuter Festspiele en de Wiener Staatsoper zal het gouden zangers-trio completeren.

Credits
Orkest: Habsburgs Strauss Orkest
Dirigent: Jeroen Weierink
Solisten: Wilma Bierens (sopraan), Sef Thissen (bariton), Arnold Bezuyen (tenor) en dansers van het Charkov Staats Ballet
Producent: Muziekburo NooTsprong

Meer info
www.wienbleibtwien.com

aan het zoeken...