Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom Geweest
sluiten
Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom

Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom

Art

woensdag 22 mei 2019 - 20:00u

Toneel/Komedie Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€27,50
20:00u
Theater, Toneel/Komedie
Schouwburg - Grote zaal

Een wit schilderij als ultieme uitdaging voor vriendschap

Art is een komedie over vriendschap en wat er gebeurt als die onder druk komt te staan. In deze hagelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Nu moet blijken of hun vriendschap echt is of toch slechts een illusie.

‘Vre-se-lijk!’

‘Hoe heb je dit in godsnaam kunnen kopen?’

Als Serge zijn nieuwste kunstaankoop aan zijn vrienden Mark en Ivan laat zien, reageren zij niet zoals hij verwacht. Hij is verguld van het nieuwe kunstwerk. Zij verklaren hem voor gek dat hij een fortuin heeft uitgegeven aan een compleet wit schilderij met een paar witte diagonale lijnen. De drie vrienden belanden in een verhitte discussie. Als hun argumenten steeds persoonlijker worden, gebruiken ze het schilderij als excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. En zetten daarmee hun vriendschap van vijftien jaar op het spel. Als Serge zijn vrienden uiteindelijk de ultieme uitdaging voorstelt, moet blijken hoe sterk hun band is.

Art is een van de meest bekende en succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. De première van het van oorsprong Franse toneelstuk vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs. Het stuk is sindsdien verschillende keren onderscheiden, onder andere met een Laurence Olivier Award en Tony Award voor Best Play en een Olivier Award voor Best Comedy.

Credits
Tekst: Yasmina Reza
Vertaling: Coot van Doesburgh
Regie: Paula Bangels
Met: Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom
Producent: KemnaSenf

 

aan het zoeken...