Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Vrijheid maak je samen Geweest
sluiten
Vrijheid maak je samen poster

Vrijheid maak je samen

Org.: Limburgse muziekbonden

zondag 15 september 2019 - 19:00u

Verenigingen/Amateurs Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 12.50
19:00u
Theater, Verenigingen/Amateurs
Schouwburg - Grote zaal

Deze voorstelling wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.

De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen reist tussen september 2019 en maart 2020 via de Liberation route door heel Limburg. De voorstelling bestaat uit een uitvoering van lokale muziekverenigingen die gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej én een eigen programma ten gehore brengen. Op zondag 15 september 2019 vindt in Schouwburg De Domijnen middels de try-out de aftrap plaats van dit bijzondere samenwerkingsverband.

Voor het landelijke themajaar Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding sloegen de Limburgse muziekbonden de handen in elkaar om middels muziek aandacht te geven aan vrede en vrijheid. Muziek brengt mensen samen, het verbindt en verbroedert. Met de voorstelling Vrijheid maak je samen, boordevol muzikale variëteit, vieren we vrijheid, herdenken we het verleden en leggen we verbindingen naar het heden en de toekomst.

75 Jaor Vreej

In de voorstelling vormen lokale verengingen de basis voor een muzikale invulling. Per uitvoering bestijgen, in een steeds wisselende samenstelling, een muziekvereniging, een slagwerkgroep en een koor het podium. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit. Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.

Samenwerking

Vrijheid maak je samen is een initiatief van de Limburgse muziekbonden: Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg. Het project is mogelijk gemaakt door financiering van Provincie Limburg en het vfonds.

Deelnemende verenigingen try-out bij De Domijnen

  • Slagwerkensemble Harmonie St. Cecilia, Grevenbicht-Papenhoven
  • Euregion Brass, Wind & Percussion
  • Gemengd koor Crescendo, Doenrade

Meer info

www.hklimburg.nl/vrijheidmaakjesamen

Inclusief pauzedrankje

 

aan het zoeken...