Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
VIA ZUID Geweest
sluiten

VIA ZUID

Sneak Peek

dinsdag 19 november 2019 - 20:15u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 7.50
20:15u
Schouwburg - Kleine zaal

Laat je verrassen door jong podiumtalent!

In deze Sneak Peek wordt de voorstelling Er is geen begin – midden – einde van theatermaker Ruud Horrichs (1983, Sittard) getoond. Hierin gaat Horrichs samen met muzikant Bart Oostindie (1976, Geleen) op zoek naar de verbindende kracht van verwarring in zijn eigen leven.

Programma

Er is geen begin – midden – einde is een ode aan verwarring en leven in los zand, in een tijdsgeest waarin het hokjesdenken en het zeker weten geïdealiseerd worden. Het toont de geest van Horrichs in een gefragmenteerd, afbrokkelend en verwarrend universum. Een fantasierijke, beeldende voorstelling die zich afspeelt in een wereld waar geen begin, midden en einde bestaat. Maar wel een sprankje hoop.
Na afloop vindt een gesprek plaats over het maakproces en het voorafgaande artistieke onderzoek dat voor een belangrijk deel bestond uit theater maken met mensen met dementie. Dit gesprek wordt begeleid door Merlijn Huntjens. Hij is dichter en literatuurconsulent en maakt met PANDA voorstellingen op het snijvlak van poëzie, theater en pseudopsychologie.

‘Tijdens het zien van het werk van Ruud Horrichs word je in een bizarre wereld gezogen vol vreemde bochten en sprongen. Poëtische momenten worden afgewisseld met bruutheid en humor. Vragen worden opgeroepen, soms beantwoord, en na afloop is tijd nodig om alles te laten bezinken.’

 

Ruud Horrichs

Ruud Horrichs studeerde in 2010 af aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Sindsdien is hij actief als theatermaker en richtte hij theatercollectief De Eenzamen op. VIA ZUID begeleidt hem sinds 2015 in zijn ontwikkeling. Momenteel volgt Horrichs bovendien de Master in Theatre aan de Toneelacademie Maastricht. Voor Er is geen begin – midden – einde startte hij in 2018 met een onderzoek naar dementie. Hiervoor liep hij onder andere mee in verpleeghuis Bergweide in Heerlen, gaf hij in Belgisch-Limburg theaterworkshops aan mensen met dementie en interviewde hij verzorgenden en familieleden. Gaandeweg ontwikkelde het artistieke onderzoek zich steeds meer richting Horrichs’ persoonlijke verwarring over wie hij is en waar hij naartoe gaat.

Bart Oostindie

Bart Oostindie is een Nederlands muzikant, zanger en componist. Hij is in staat om vele stijlen door elkaar te gebruiken en zingt voornamelijk in het Limburgs. Vanaf zijn achttiende reisde Oostindie door heel Europa als straatmuzikant. Na enkele jaren volgde hij een opleiding tot gitarist aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam.
In 2002 vroeg Mo’Jones hem mee te werken aan een studioalbum. Kort daarop stonden Mo’Jones en Oostindie samen op het North Sea Jazz Festival. Van Mo’Jones heeft Oostindie de diversiteit in stijlen overgenomen, met invloeden uit de funk, soul, folk en jazz.

Wat zijn Sneak Peeks?

VIA ZUID, talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg en Parkstad Limburg Theaters ontwikkelden deze nieuwe vorm van talentontwikkeling. Bij Sneak Peeks heb je een blind date in het theater met 2 of 3 jonge podiumkunstenaars per avond. Deze theatrale blind dates zijn unieke en inspirerende avonden voor publiek dat ‘in’ is voor iets nieuws en het leuk vindt om beloftevolle makers aan het werk te zien en te ‘ontdekken’. Zij presenteren en toetsen prille ideeën en onaf werk in korte en krachtige verrassingen. De Sneak Peeks bestaan uit een mix van verschillende disciplines zoals muziektheater, toneel, poëzie, dans, performance of cross-overs. Een spannende melange van rijp en groen, ingebed in warming up- en feedback-sessies. Na afloop van de presentaties gaan de jonge makers in gesprek met het publiek, omdat ze veel waarde hechten aan de mening van de toeschouwers en met de feedback eventueel hun werk kunnen bijstellen.

De afgelopen twee jaar programmeerde Parkstad Limburg Theaters dit project driemaal per seizoen in de kleine zaal. Ook voor het komend seizoen worden er drie avonden in Heerlen gevuld en daarnaast gaat de Sneak Peek op tournee. Schouwburg De Domijnen heeft ook een Sneak Peek serie opgenomen in het programma van 2019/2020. Hiermee geven we samen met VIA ZUID een extra impuls aan talentontwikkeling in Limburg.

Zin in nog een Sneak Peek?
di 17 maart 2020

 

aan het zoeken...