Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
VIA ZUID
sluiten

VIA ZUID

Sneak Peek

woensdag 26 mei 2021 - 20:15u

Toneel/Muziektheater Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Theater, Toneel/Muziektheater

Sneak Peek: laat je online verrassen door de nieuwste generatie podiumtalent!

In deze online Sneak Peek van VIA ZUID en Schouwburg De Domijnen staan drie afstudeerders van de Toneelacademie Maastricht centraal: regisseur Eva van Kleef en performers Princess Bangura en Marthe Koning.

Programma

Suicide Sisters (14+)
Op 29 mei gaat in Schouwburg De Domijnen de afstudeervoorstelling Suicide Sisters van Eva van Kleef in première. Een coming-of-age voorstelling, geïnspireerd op het boek The Virgin Suicides van Jeffrey Eugenides, waarin levenslust en de dood lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.
Drie vrienden komen samen om over hun herinneringen aan de zusjes Lisbon te vertellen. De jongens praten over saaie docenten, flügelflesjes, de magie van menstruatie, skere chips op alcoholloze feestjes, verliefdheid, vriendschap, dat Waylon heel erg nep is én… Oh, laat maar. Dáár gaan we het niet over hebben, toch?
Suicide Sisters is een flashy én betekenisvolle voorstelling voor jongeren vanaf 14 jaar. Niet alleen het onderwerp zelfdoding komt aan bod, maar ook de humor en broeierigheid van de puberteit. Tijdens de Sneak Peek toont Eva een fragment uit Suicide Sisters. Daarna gaat ze graag met het publiek in gesprek over de thematiek van de voorstelling.

The Happy Project
Princess Bangura en Marthe Koning zoeken naar lucht in hun werk. Na zware thema’s onder de loep te hebben genomen, omarmen ze nu de lach. Waarom lachen mensen? Wat betekent de lach voor mensen? In een theatraal onderzoek bewegen ze langs het gehele spectrum dat tussen de glimlach en bulderlach zit. Ze tonen de verschillende functies van de lach; het verhullen, onthullen én ontladen. The Happy Project is een fysieke en muzikale bezinging van de lach als één van de wegen naar geluk.
Tijdens de SneAk Peek tonen Princess en Marthe videofragmenten van hun eerste vooronderzoek. Van het publiek willen ze ook graag horen wat lachen betekent. Wanneer heb jij voor het laatst hard gelachen? Waar heeft lachen jou doorheen geholpen?

 

Suicide Sisters wordt geproduceerd door Het Laagland in coproductie met VIA ZUID.
The Happy Project is een productie van de Toneelacademie Maastricht. Ander afstudeerwerk maakten Princess en Marthe met steun van VIA ZUID.

aan het zoeken...