Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
VIA ZUID
sluiten

VIA ZUID

Sneak Peek

dinsdag 2 maart 2021 - 20:15u

Toneel/Muziektheater Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Theater, Toneel/Muziektheater

Laat je online verrassen door de nieuwste generatie podiumtalent!

In deze eerste online Sneak Peek van VIA ZUID in samenwerking met Schouwburg De Domijnen staan twee makerscollectieven centraal: Club Lam en KISSIEKISSIE BANGBANG. Via een Zoom-verbinding tonen zij hun werk én gaan ze graag het gesprek aan met het publiek.

Programma

Club Lam

Theatercollectief Club Lam bestaat uit makers Ella Kamerbeek, Marloes IJpelaar en Ayla Satijn. Zij maken nieuw repertoire vanuit vrouwelijk perspectief en pakken op humoristische wijze clichébeelden van historische vrouwenfiguren aan. Voor hun nieuwste voorstelling nemen ze Lolita van Nabokov onder handen. In de versie van Club Lam zoeken drie vrouwen naar aandacht terwijl ze zijn veroordeeld tot elkaar in één ruimte omdat de wereld in brand staat. Ze worstelen met hun seksualiteit en vrouwbeeld. Hoe kunnen ze leren op zichzelf te vertrouwen zonder hun geluk in handen van anderen te leggen? Tijdens de Sneak Peek doet Club Lam een vooronderzoek voor Lolita via een livestream op Instagram, bij uitstek een medium dat de vrouwelijke beeldvorming beïnvloedt.
Club Lam is ook bekend van hun succesvolle productie Die Already, die bij ons in september 2020 uitverkocht was en nu op 25 maart weer in reprise gaat.

KISSIEKISSIE BANGBANG

Theatermakers Lieve Fikkers, Hélène Vrijdag, Giovanni Brand en Romy Moons vormen samen performancecollectief KISSIEKISSIE BANGBANG. Hun project GEN is een onderzoek naar het collectieve in een individualistische wereld. Het is een doorgeefritueel met collectief, gloednieuw geschreven repertoire. KISSIEKISSIE BANGBANG stelt zichzelf én anderen de vraag ‘Wat geven we door aan de volgende generatie?’. Tijdens de Sneak Peek kijkt het publiek live mee met een performancetekst-schrijfimprovisatie met eigen spelregels en kaders. Zo ontstaat een theatrale ervaring die een inkijkje geeft in het proces om collectief tot een verhaal te komen.

aan het zoeken...