Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Toneelgroep Maastricht Geweest
sluiten

Toneelgroep Maastricht

Vier Heemskinderen 7+

zondag 3 november 2019 - 14:30u

Familie/Jeugd Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 12.50
14:30u
Theater, Familie/Jeugd
Schouwburg - Kleine zaal

Familievoorstelling over afgehakte hoofden en verdronken paarden

Heb jij weleens iemands hoofd afgehakt omdat je ruzie had over een spelletje schaak? Waarschijnlijk niet, maar Reynout heeft dat dus gedaan. En is vervolgens jarenlang moeten vluchten voor de wraak van koning Karel de Grote.

Samen met zijn drie broers en zijn legendarische paard Beyaart houdt hij zich schuil in de Ardennen. Totdat Karel de Grote hen ontdekt. Alleen de dood van het paard Beyaart leidt tot een verzoening. Het is een jaar of duizend geleden gebeurd, maar het is zó’n spannend verhaal dat het nu nog steeds verteld wordt. Het heet: De vier heemskinderen.

Huisschrijver Frans Pollux bewerkt (en speelt) dit eeuwenoude verhaal – een van de oudste Nederlandse legendes – tot een spannende eigentijdse familievoorstelling over broederschap en trouw. Met projecties van live-tekeningen door de jonge beeldend kunstenaar Marie van Vollenhoven. Met Gregoriaanse zang uit de tijd van Karel de Grote door Schola Maastricht. En dus met dat afgehakte hoofd. Kom kijken, als je durft…

De vier heemskinderen, een historisch verhaal opnieuw geïnterpreteerd en uitgevoerd als muziektheaterproductie voor iedereen die 7 jaar of ouder is.

Credits
Tekst en spel: Frans Pollux
Regie: Michel Sluysmans
Projecties: Marie van Vollenhoven
Zang: Schola Maastricht
Vormgeving: Manny Dassen
Coproductie: Musica Sacra

Meer info
www.toneelgroepmaastricht.nl

Wat je waarschijnlijk ook leuke voorstellingen vindt zijn Limburgse Kerst, Mad Science en Kanonnenvoer.

  • "…bood de productie een zeer aangenaam uurtje mengeling van vertellen, gezang, muziek en tekeningen, een uur waarin een oud verhaal jolig en met veel schwung tot leven wordt gebracht en waarin voor jongeren wellicht ongekende muziek niet geschuwd wordt."
    De Theaterkrant
aan het zoeken...