Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Toneelgroep Maastricht Geweest
sluiten
Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

Peachez

vrijdag 15 november 2019 - 20:15u

Toneel/Muziektheater Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€22,50
20:15u
Theater, Toneel/Muziektheater
Schouwburg - Kleine zaal

Van de makers van Noem het maar liefde

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis.

De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Sluysmans en Pfeijffer maakten afgelopen seizoen het door pers en publiek bejubelde Noem het maar liefde. Eerder werkten ze bij Toneelgroep Maastricht succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

Over Peachez, een romance schreef de pers: “Het meest romantische boek van het jaar” (**** De Volkskrant) en “Cupido krijgt in Peachez een pak rammel met fluwelen bokshandschoenen” (**** De Standaard).

Credits

Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie: Michel Sluysmans
Muziek: Axl Peleman, Ron Reuman
Decorontwerp: Michiel Voet
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Dramaturgie: Paul Slangen
Producent: Toneelgroep Maastricht

Meer info

www.toneelgroepmaastricht.nl

Inclusief pauzedrankje

 

aan het zoeken...