Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Toneelgroep Maastricht Geweest
sluiten
Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

Ich bau dir ein Schloss

vrijdag 1 februari 2019 - 20:15u

Toneel/Muziektheater Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€20,00
20:15u
Theater, Toneel/Muziektheater
Schouwburg - Kleine zaal

Een streekverhaal over een gedroomde toekomst

Een succesvolle architecte keert terug naar haar geboortestreek. Daar wacht haar een droomopdracht; ze is gevraagd in tijden van krimp de streek opnieuw te helpen uitvinden en opbouwen. Verrijkt door haar jarenlange afwezigheid ontwikkelt ze een masterplan dat haar geboortegrond de toekomst in moet loodsen. Maar de veranderingen worden niet door iedereen gedragen. Waarom aarzelt eigenaresse Bettina om haar café te verkopen? Is zij bang voor de toekomst? En hoe gaat de architecte om met de demonen uit haar verleden? Het blijkt niet eenvoudig de verschillende werelden met elkaar te verbinden.

Bekijk de video van de inleiding >

 

Actrice Mieneke Bakker en journalist Wiel Beijer zijn beiden afkomstig uit de vroegere Oostelijke Mijnstreek, en hebben hun geboortegrond zien veranderen van economisch hart naar krimpregio.

Samen schreven ze Ich bau dir ein Schloss, waarin ze eigen observaties en die van anderen, van vroeger en van nu, samenvoegen. Een ode aan een niet vergeten verleden en een gooi naar een gedroomde toekomst.

Deze voorstelling is ook te zien op 2 februari!

Credits
Toneelgroep Maastricht
Spel: Mieneke Bakker
Idee en tekst: Mieneke Bakker en Wiel Beijer
Regie: Servé Hermans
Eindregie: Ludo Costongs en Dionne Hendriks
Coproductie Cultura Nova en IBA Internationale Bauausstellung Parkstad Limburg. De voorstelling is op zondag 27 augustus 2017 in première gegaan tijdens Cultura Nova in Heerlen.

Meer info
www.toneelgroepmaastricht.nl

190201-02-Toneelgroep-Maastricht-Ich-bau-dir-ein-Schloss-De-Domijnen-foto-Stephan-Vanfleteren_web.jpg

 • "Mieneke Bakker is met deze monoloog terug van nooit weggeweest. Beheerst, gepassioneerd en spelend in dienst van een sterke, strakke regie straalt haar vakmanschap van het podium af. Gloriërend tot in de ongemakkelijke, ontroerende stiltes bouwt ze een kasteel voor dorp en zichzelf!"
  De Limburger
 • "Meer dan een paar tl-buizen en de vervallen architectuur van het Schinkelkwadrant heeft Bakker niet nodig om in anderhalf uur sterke personages op te trekken uit pijnlijke dilemma\'s over blijven, vertrekken of terugkeren."
  De Volkskrant
aan het zoeken...