Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Toneelgroep Maastricht
sluiten
Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

La Superba (Try Out)

woensdag 28 februari 2018 - 19:00u

Toneel/Muziektheater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€12,50
19:00u
23:59u
Toneel/Muziektheater
Schouwburg - Grote zaal

Een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde

De aanvangstijd is vervroegd naar 19.00 uur! Dit vanwege de langere duur en de toevoeging van een pauze.

Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen de hoofdrollen in La Superba, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Jibbe Willems bewerkt Pfeijffers veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. Een stad die haar geheimen enkel prijsgeeft aan hen die durven te verdwalen. Verrijkt met veel live-muziek wordt La Superba in de regie van artistiek leider Servé Hermans een eerbetoon aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde. De live-muziek is van Axl Peleman, Roeland Van De Moortele en Ron Reuman.

Een schrijver uit het Westen, gespeeld door Wim Opbrouck, is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua (Angela Schijf), dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De aangespoelde Schotse alcoholist, de Marokkaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs 2014. In seizoen ’16- ‘17 was zijn eerste toneelstuk voor Toneelgroep Maastricht, De advocaat, te zien in de theaters. Jibbe Willems schreef eerder o.a. Pinkpop en Eyes wide shut voor het gezelschap.

Spel: Wim Opbrouck, Angela Schijf, Daan van Dijsseldonk, Joke Emmers, Michel Sluysmans, Dries Vanhegen e.a.
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer, bewerking Jibbe Willems
Regie: Servé Hermans
Muziek: Ron Reuman, Axl Peleman en Roeland Vandemoortele
Dramaturgie: Ludo Costongs
Lichtontwerp: Dennis Diels
Video: Daan Hazendonk
Kostuumontwerp: Marta Stoffels
Regieassistentie: Dionne Hendriks
Foto’s: Stephan Vanfleteren

Deze try out is maar voor een maximaal aantal bezoekers toegankelijk (vrije plaatskeuze). Houdt u er rekening mee dat de uitvoering stil gelegd kan worden voor regie-aanwijzingen en of andere aanpassingen.

Bekijk hier het interview met Angela Schijf en Servé Hermans in L1 TV Avondgasten

 

aan het zoeken...