Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Tommy Wieringa
sluiten
Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

zaterdag 17 maart 2018 - 15:00u

Lezing

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€10,00
15:00u
Schouwburg - Kleine zaal

Schrijversbezoek

Tommy Wieringa (1967) schreef drie romans voordat hij in 2005 doorbrak bij het grote publiek met Joe Speedboot (F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). Essays en beschouwingen verschenen in onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Verder had Wieringa een vaste column in De Pers en in Hollands Diep.

Tommy Wieringa is nu genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2018 met zijn boeiende roman ‘De Heilige Rita’.

In 2012 verscheen zijn roman Dit zijn de namen, die werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. Tommy Wieringa schreef voor de Boekenweek 2014 het Boekenweekgeschenk, getiteld Een mooie jonge vrouw.

Na Dit zijn de namen vertelt Tommy Wieringa opnieuw een migrantengeschiedenis met De dood van Murat Idrissi (voorjaar 2017). In oktober 2017 verscheen zijn verpletterende roman De heilige Rita over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels. Caesarion (2009) kwam op de shortlist van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013 en werd in de buitenlandse pers geprezen.

Wieringa schreef ook hoorspelen en een scenario voor een tv-film, Laatste Wolf. In 2013 presenteerde hij het VPRO tv-programma De Grens. Met de muziekgroep Donskoy experimenteerde hij met de combinatie van poëzie en muziek.

Boekhandel Krings is aanwezig met een boekenstand. Tijdens de pauze vindt een signeersessie plaats.

Let op uw digitale post. Ontvangers van de nieuwsbrief Collecties en Informatie van De Domijnen en de nieuwsbrief van Boekhandel Krings betalen € 7,50 met het wachtwoord in de nieuwsbrief.

aan het zoeken...