Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
The Who’s Tommy – Seizoenspremiere Geweest
sluiten
The Who’s Tommy – Seizoenspremiere

The Who’s Tommy – Seizoenspremiere

Live in Concert - Classic Rock Show

zaterdag 17 september 2016 - 20:00u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€26,50
20:00u
Schouwburg - Grote zaal

Legendarische rockopera van The Who herleeft

‘Tommy’, van de populaire rockband The Who, is de bekendste ‘rockopera’. Het werd een fantastische film, een musical en The Who bracht het ook live! Beleef dit fenomenale werk nu in een bijzonder rockconcert door The Classic Rock Show met natuurlijk succesvolle hits als ‘Pinball wizard’, ‘See Me, Feel Me’ en ‘I’m Free’.

‘Tommy’ is de eerste van de twee rockopera’s van de Britse rockband The Who. In 1975 werd de rockopera met succes verfilmd. Behalve de bandleden speelden veel bekende artiesten zoals Tina Turner en Elton John in de film. De actrice Ann-Margret ontving voor haar rol in de film een Golden Globe Award en werd genomineerd voor een Oscar. The Who bracht het werk niet vaak live, maar legendarisch zijn de live-versies uit 1969 en 1989. The Classic Rock Show neemt de versie uit 1989 (The Who tijdens hun tournee door de Verenigde Staten) als uitgangspunt.

Het verhaal
Het metaforische verhaal is niet eenvoudig. Captain Walker sneuvelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, nog voor de geboorte van zijn zoon Tommy. Vier jaar later blijkt hij toch te leven en komt thuis. Daar wordt hij vermoord door de nieuwe minnaar van zijn vrouw, voor de neus van Tommy. Zij eisen dat Tommy het niet gezien en gehoord heeft. Tommy neemt dit letterlijk en wordt doofstom en blind. Maar na jaren geneest hij wonderbaarlijk…

 

Deze voorstelling gratis bezoeken? 

Vrienden van Schouwburg De Domijnen mogen deze voorstelling gratis bijwonen. Een goede reden om nu vriend te worden en te profiteren van alle voordelen!

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.