Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Tappin-It Collective Geweest
sluiten

Tappin-It Collective

12,5 jaar! Delft Fringe Festival On Tour

dinsdag 8 november 2022 - 20:00u

Cabaret
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 10.00
20:00u
Cabaret
Toon Hermans Theater - Grote zaal

Tappin-It Collective, Prima Donna’s en de publiekswinnaar van 2022.

Elke zomer vult het Delft Fringe Festival de historische stad Delft met voorstellingen van nieuw, opkomend theatertalent. Het festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Dit jaar bestaat Delft Fringe Festival 12,5 jaar, tijd voor een feestje door het hele land!

Tijdens de Delft Fringe Festival On Tour geniet je van een avondvullend programma met drie voorstellingen van dé publiekswinaars van de afgelopen festivaledities.

Tappin-It Collective wonnen in 2021 de publieksprijs met een veelbelovend genre: theatrale tapdans. Hun dansvoorstelling is doordrenkt met tap, mime en percussie en beloven pas te stoppen als hun voeten in de fik vliegen! Operazangeres én komiek Sanne Vleugels voegde de Ad Vinkenprijs toe aan haar prijzenkast en laat samen met Sam Eggenhuizen zien dat opera écht niet stoffig en oubollig hoeft te zijn. En ook de winnaar van Delft Fringe Festival 2022 gaat mee op tournee.

 

De publiekswinnaar van Delft Fringe Festival 2022 is: danser en choreograaf Niek Wagenaar (22 jaar) met zijn voorstelling ‘Nymphs’. Met het winnen van deze prijs is hij verzekerd van een speelplek op het Delft Fringe Festival in 2023 én is hij het campagnebeeld van de 12e festivaleditie! Hij ontving deze avond de prijs uit handen van de vorige prijswinnaars Doortje Peters en Robin Lie van Tappin-it Collective.

Rémon Beeftink, artistiek leider van het Delft Fringe Festival: “Niek Wagenaar is de terechte winnaar van deze festivaleditie. Niek weet met zijn voorstelling mensen recht in het hart te raken. Op zachte en betoverende wijze weet deze jonge choreograaf het gevoel van sensualiteit, genderidentiteit, vrijheid en geborgenheid te vatten.”

aan het zoeken...