Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Tania Kross Geweest
sluiten
Tania Kross

Tania Kross

Carmen

donderdag 26 oktober 2017 - 20:00u

Klassiek/Opera Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€27,50
20:00u
Theater, Klassiek/Opera
Schouwburg - Grote zaal

Liefde en moord in de moeder aller opera’s

Mezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera Carmen, speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten. Met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.

Thijs Borsten combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje, waar het verhaal van Carmen zich afspeelt. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is.

Tania Kross tekent vanzelfsprekend voor de titelrol. Zij wordt bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hens als Don Jose. We zien Carlos Denia, een van de beste flamenco zangers van Spanje, als toreador Escamillio in deze ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.

Tania Kross, in 1976 geboren op Curaçao, zong in alle belangrijke concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen en Carnegie Hall in New York. De titelrol van Carmen heeft zij mogen vertolken in Staatsoper Stuttgart, Latvian National opera in Riga en het prestigieuze Glyndebourne Opera Festival. Kross is een graag geziene gast op televisie en draagt daar met verve haar liefde voor muziek uit aan een nieuw publiek.

Credits
Carmen: Tania Kross
Escamillo: Carlos Denia
Micaëla: Francis van Broekhuizen
Don José : Charles Hens
Muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten
Flamencogitaar: Arturo Ramón
Flamencozang: Erminia Fernandez Cordoba
Flamencodans: Irene Alvarez
Flamenco percussie: Cauldio Spieler
Contrabas: Jasper Somsen
Viool: Melissa Ussery
Blaasinstrumenten: Werner Janssen
Piano: Ernst Munneke, Jan-Paul Grijpink

 

 • "Operazangeres Tania Kross heeft Carmen, de zigeunerheldin van Bizets opera een update gegeven"
  De Volkskrant
 • "Tania Kross, die haar strepen al had verdiend met voorstellingen overal ter wereld, heeft met de hoogst oorspronkelijke en van moed getuigende uitvoering van deze opera haar publiek een grootse verrassing bereid. Komt allen, geniet en zing mee!"
  Algemeen Dagblad
 • "Vlammende flamenco-scènes, vlijmscherpe dansbegeleidingen door een zevenkoppig ensemble en een even onorthodoxe als imposante Escamillo-vertolking door flamencozanger Carlos Denia. Denia portretteerde de stierenvechter met precies de juiste macho-bravoure en de ongepolijste passie van een Andalusische straatmuzikant. Last but not least: Kross zelf, die als Carmen zowel vocaal als acterend overtuigde"
  NRC
aan het zoeken...