Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Stil. de rondwandeling Geweest
sluiten
Stil. de rondwandeling

Stil. de rondwandeling

Alleen de liefde is mooier

zondag 16 september 2018 - 15:00u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€7,50
15:00u
16:00u
Oud-Geleen

Een kijkje in de ziel van Oud-Geleen.

Stil.de rondwandeling onthult een lang bewaard geheim: Oud-Geleen.

 

Eerlijk is eerlijk, als Oud-Geleen in Noord-Frankrijk had gelegen was het overspoeld geweest met toeristen. Stonden de parkeerplaatsen vol touringcars en struikelde je over de molentjes met ansichtkaarten.

Het pittoreske en rustige Oud-Geleen heeft een rijke geschiedenis, maar wie en wat bezielt deze plek nu? Wij bieden u een blik op Oud-Geleen. Wij leggen haar ziel bloot in.

 

Een ode. Een alternatieve rondleiding door het Oud-Geleen van nu.

Een van de vier evenementen in het kader van het themajaar Recht op Kunst is een co-productie van De Domijnen en Lieke Benders/Hoge Fronten: Stil.de rondwandeling. Een theatrale tour door Oud-Geleen, bakermat van het huidige moderne Geleen en, stadsdeel vol met verhalen. Verhalen die het verdienen om verteld te worden.

Theatermaakster Lieke Benders onderzoekt met haar Hoge Fronten vier jaar lang het thema STIL. Wat doet stilte met een mens, wat leer je ervan of word je juist onrustig. De voorstellingen van Lieke nodigen het publiek letterlijk en figuurlijk uit om in beweging te komen. Op zoek te gaan naar universele gelijkenissen, dwars door alle geloven, overtuigingen en individuele waarden en waarheden heen.

Als aanvulling op 775 jaar Stadsrechten Sittard heeft De Domijnen in 2018 gekozen voor het thema: Recht op Kunst. Immers ieder mens heeft recht op kunst die bijdraagt aan zijn of haar ontwikkeling. De theatrale tour: stil. de rondwandeling door Oud-Geleen zal daar zeker aan voldoen.

Wanneer en waar starten we?

Stil. de Rondwandeling door Hoge Fronten op zaterdag/zondag 15, 16, 22 en 23 september, telkens om 13.00 – 15.00
Vertrekpunt: standbeeld De Schut, de Peschstraat 50 Oud Geleen.

De theatrale rondwandeling wordt alleen deze twee weekenden opgevoerd. Per wandeling zijn max. 50 kaarten beschikbaar. Vol=vol.

aan het zoeken...