Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
philharmonie zuidnederland & Het Laagland Geweest
sluiten

philharmonie zuidnederland & Het Laagland

Limburgse Kerst: Ze hadden hun schaapjes geteld

zaterdag 21 december 2019 - 19:00u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 22.50
€ 10.00
19:00u
Schouwburg - Grote zaal

Een hartverwarmende kerst voor het hele gezin

Maar weinig mensen kennen het verhaal achter het lied De herdertjes lagen bij nachten. Het verhaal van Gili die, net als haar grote broers, herder wil zijn. Per ongeluk ontsnapt haar lievelingsschaap uit de kudde. In het pikkedonker gaat Gili op zoek. Zonder te verdwalen… toch?

Nou is het punt met verdwalen dat je het pas doorhebt als het al is gebeurd. En dat een wolf in schaapskleren sneller zijn weg naar jou vindt dan je denkt. Beleef dit door kinderboekenschrijver Benny Lindelauf geschreven én vertelde familieverhaal, met gloednieuwe muziek van Mark Pütz, gespeeld door een groot orkest. Inclusief sing-a-long met bekende kerstliedjes (Jingle Bells, Oh Denneboom e.a.) na de pauze. Voor iedereen van 6 tot 106 jaar!
Beleef met het hele gezin dit prachtige kerstverhaal, geschreven en verteld door Benny Lindelauf en ten tonele gebracht door Het Laagland.

Extra
Vanaf 18:00 uur kun je al terecht in de schouwburg, waar je feestelijk ontvangen wordt door de jonge spelers van theaterwerkplaats Jong Laagland. Zij brengen je alvast in de ultieme kerststemming, alvorens je om 19:00 uur de zaal betreedt voor Ze hadden hun schaapjes geteld.

Credits
Dirigent: Sander Teepen
Componist: Mark Pütz
Tekst en verteller: Benny Lindelauf
Koor: Limburgse Koorschool Cantarella
Regie: Inez Derksen
In samenwerking met: Het Laagland

Benny Lindelauf
Benny Lindelauf (Sittard, 1964) is kinderboekenschrijver. Dagblad Trouw prijst Lindelauf om het neerzetten van zijn personages. Maak het mee in ons concertprogramma ‘Limburgse Kerst’ waarin Gili, net als haar grote broers, herder wil zijn. Per ongeluk ontsnapt haar lievelingsschaap uit de kudde. Krijgen haar broers dan toch gelijk dat meisjes te zwak zijn om schapen te leiden? In het pikkedonker gaat Gili op zoek. Zonder te verdwalen…toch?

Mark Pütz
Als geen ander weet de hedendaagse componist Mark Pütz (Kerkrade, 1973) in geluid betekenis te geven aan beelden. Hij schrijft muziek voor televisie, film en commercials en is onder andere bekend van de tunes van L1, het RTL-programma De TV Kantine en het NOS Jaaroverzicht. Volgens Chapeau Magazine is hij een muzikale omnivoor en schildert hij met muziek. philharmonie zuidnederland speelt zijn gloednieuwe muziek speciaal voor deze ‘Limburgse Kerst’. Met Sander Teepen die vanaf de bok de muziek nog meer tot de verbeelding laat spreken.

Limburgse Kerst wordt mede mogelijk door de Vrienden van philharmonie zuidnederland en Stichting Henri Hermans.

Wat je waarschijnlijk ook leuke voorstellingen vindt zijn Mad Science en Kanonnenvoer.

Inclusief pauzedrankje

aan het zoeken...