Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Peter Faber Geweest
sluiten

Peter Faber

What lovers do

vrijdag 30 december 2016 - 20:15u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 19.50
20:15u
Schouwburg - Kleine zaal

De muziek van de jaren 50 herleeft tijdens show vol schaamteloze bekentenissen

In de muziekvoorstelling ‘What Lovers Do’ volgen we acteur en theaterdier Peter Faber in een verontrustend eerlijk betoog over sex, vreemdgaan, eeuwige liefde, eerlijke vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul. Verwacht een hartverwarmende Rock ‘n’Roll muziektheatershow vol wervelende muziek en sfeervolle nummers.

Het is laat in de avond. Een krant danst door de lege straten. Een spoor van parfum volgt de prostituee die een goedkoop hotel binnenstapt. Een halve maan schuilt achter de wolken. Een man wacht onder een lantaarnpaal, hij rookt een sigaret.

De artiest Gerhardt vindt twee jaar geleden op een rommelmarkt in Groningen gesproken dagboeken van een man die aan het einde van zijn leven terugblikt op de liefde van zijn leven, zijn vrouw, fouten en plezier. Eerlijk op het gênante af, kwetsbaar, helder en vermakelijk. Gerhardt schreef vervolgens een album vol liedjes geïnspireerd op de dagboeken. In jaren 50 stijl. Denk: Buddy Holly, Elvis en Hoagy Carmichael.

In de muziektheatervoorstelling ‘What Lovers Do’ laat acteur en theaterdier Peter Faber de man uit de dagboeken op het podium tot leven komen. U luistert naar doo-wopzang, rock ‘n’ roll en crooner songs. Wervelende muziek en sfeervolle nummers, in combinatie met meesterverteller Peter Faber in misschien wel de rol van zijn leven, of eigenlijk: het leven van de man uit de dagboeken.

‘What Lovers Do’: een verontrustend openhartig betoog over sex, vreemdgaan, eeuwige liefde, eerlijke vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul. Of u wijzer naar huis gaat omtrent de liefde weten wij helaas niet. Wel weten we dat de kans groot is dat uw man een hoed gaat aanschaffen en u mee uit vraagt voor een late avondwandeling.

aan het zoeken...