Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Pavarotti meets Alberti Geweest
sluiten

Pavarotti meets Alberti

Eric Reddet en Tony Neef

vrijdag 31 maart 2023 - 20:00u

Show/Theaterconcert Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 23.00
20:00u
Theater, Show/Theaterconcert
Toon Hermans Theater - Grote zaal

Over de liefde voor muziek, gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Als Luciano Pavarotti in 1981 Het Concertgebouw in Amsterdam aandoet, trekt operaliefhebber Willy Alberti de stoute schoenen aan om de door hem bewonderde zanger te ontmoeten. In die tijd verkocht Alberti albums van Pavarotti in zijn platenzaak. Na afloop in de kleedkamer vraagt hij Pavarotti die albums te signeren, omdat ze mét handtekening van de meester zelf een stuk beter zouden verkopen.

Tijdens dit rendez-vous praten, lachen, drinken én zingen de mannen hun bekende hits voor en met elkaar. De gelijkenissen zijn frappant: beide zangers groeiden op in armoede en hadden een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht.

In Alberti meets Pavarotti zien en horen we twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied.

Luciano Pavarotti: Eric Reddet | Willy Alberti: Ad Knippels
piano, gitaar: Thijs Borsten | accordeon: Gert Wantenaar | contrabas: Jasper Somsen

script: Thijs Borsten en Kiki Jaski | arrangementen: Thijs Borsten | regie: Kiki Jaski | geluid: Rijk Jacobs
productie: Thijs Borsten Producties www.thijsborsten.com

 

Luciano Pavarotti (1935-2007) was één van de grootste tenoren uit de tweede helft van de vorige eeuw. Hij behoorde tot de zogenaamde Three Tenors, naast Plácido Domingo en José Carreras. Begaafd met een grote muzikaliteit en gevoel voor show, werd hij boven alles geprezen om zijn schitterende stem. Het gemak waarmee hij de hoge c haalde, leverde hem de bijnaam King of the High C’s op. De zanger groeide uit tot een icoon. Geen tenor na de Tweede Wereldoorlog wist met zoveel succes de kloof tussen populair en klassiek te overbruggen. Pavarotti overleed op 6 september 2007. Hij werd 71 jaar.

Willy Alberti (geboren als Carel Verbrugge, 1926-1985) treedt in de voetsporen van zijn vader, die bekend staat als de zingende kelner. Op 6-jarige leeftijd werd hij op het biljart gehesen om voor de cafébezoekers te zingen. In 1940 staat hij in Carré, als jongenssopraan in de operette Rosemarie. Een jaar later maakt hij zijn eerste plaatopname.

Eric Reddet  is een van The Platin Tenors bij André Rieu. Als hij niet op tournee is, treedt hij op bij verschillende gezelschappen. Hij is een lyrische tenor uit Frankrijk, maar inmiddels woonachtig en werkzaam in Nederland. Gedurende de laatste drie jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven; als solist met Het Johann Strauss Orkest van André Rieu en op tournees door Europa, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Australië. Hij was als solist ook regelmatig te zien in het televisieprogramma Maestro.

Tony Neef speelde in veel bekende musicals, waaronder Miss Saigon, Evita, Chicago, Titanic, Saturday Night Fever, Les Miserables, Annie, The Sound of Music, Sonneveld, de musical en Beauty and the Beast. Voor zijn rol in Sweet Charity én in Sonneveld, de musical werd hij genomineerd voor een Musical Award (Beste Mannelijke Hoofdrol). Voor The Addams Family kreeg hij een nominatie in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. In kleinkunst voelt Neef zich ook thuis; hij was te zien in het veelgeprezen Telkens Weer, het Dorp (hommage Friso Wiegersma), Purper 100, Purper in Concert en in Vroeger of Later (eerbetoon Robert Long).

aan het zoeken...