Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Org.: Slagwerkensemble Philharmonie Sittard Geweest
sluiten
Org.: Slagwerkensemble Philharmonie Sittard

Org.: Slagwerkensemble Philharmonie Sittard

Science

zaterdag 3 november 2018 - 20:00u

Verenigingen/Amateurs Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€20,00
20:00u
23:59u
Theater, Verenigingen/Amateurs
Schouwburg - Grote zaal

Wat maakt een mens een mens?

Science is een project van Verklanking, een samenwerkingsverband tussen componist Vincent Cox, wetenschapper Tim Leufkens en dirigent Frank Marx. Door afscheid te nemen van de geijkte paden, zich te laten inspireren door andere muzikale culturen en een brug te slaan tussen muziek en wetenschap is de niet-alledaagse compositie Science ontstaan.

De Philharmonie Sittard schuwt de uitdaging nooit. Samen met blazers, zangsolisten en een koor neemt het slagwerkensemble de toehoorder mee in de wetenschappelijke thema’s natuurkunde, biologie, wiskunde en psychologie. Tijdens het vierdelige muziekstuk staat deze vraag centraal: Wat maakt een mens een mens? Aan de hand van verklanking van de vier wetenschappen wordt geprobeerd een antwoord te geven op deze vraag.

Ieder muziekstuk begint met een korte sfeerverklanking van de wetenschap, waarna één vooraanstaande theorie en één belangrijk wetenschapper binnen die wetenschap wordt verklankt. Bij Physics de relativiteitstheorie en Tesla, bij Biology de evolutieheorie en Darwin, bij Mathematics de priemgetallentheorie en Pythagoras, en bij Psychology behaviorism en Wilhelm Wundt.

Het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard toont door Science haar muzikale veelzijdigheid aan. Eerdere uitvoeringen zoals Somnophonography en Phrenology werden door het publiek met veel enthousiasme en hoge waardering ontvangen.

Laat je meenemen op een unieke ervaring met deze uitvoering waarin muziek en wetenschap bij elkaar worden gebracht door het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard onder leiding van dirigent Frank Marx.

Meer info
www.verklanking.nl
www.philharmonie.nl

Slagwerkensemble Philharmonie Sittard_Verklanking_defSlagwerkensemble Philharmonie Sittard_Science2018-01 Roy Wagemans

aan het zoeken...