Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Joris & de drakentemmers Geweest
sluiten
Joris & de drakentemmers

Joris & de drakentemmers

Organisatie: Het Laagland 8-108 jaar

zaterdag 22 april 2017 - 19:30u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€11,00
€9,00
19:30u
Schouwburg - Kleine zaal

Een vurig theateravontuur vol live muziek en zang

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun families krijgen er een flinke dosis van mee tijdens JORIS & DE DRAKENTEMMERS. Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken? En hoe overleef je niet alleen deze monsters uit bekende verhalen, maar ook de draken die je van binnen de baas zijn? Draken van het hardnekkige soort dat zich geniepig in je gedachten vast klauwt. Die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt.

In het eeuwenoude verhaal is Joris de held die een gevaarlijke draak doodt. Maar wat als Joris eigenlijk geen echte held is? Als hij zich laat tegenhouden door de drakenstemmen in z’n hoofd? De hoogste tijd voor de Drakentemmers om bij Joris het vuur flink op te stoken!

In JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

Familievoorstellingen van Het Laagland staan erom bekend dat ze zowel ouders als grote broers en zussen aanspreken. De enige voorwaarde is dat je minimaal 8 bent of ooit 8 bent geweest.
Een Laagland Familieticket (5 personen) kost 37,50 euro. Deze is alleen telefonisch te bestellen bij de Uitbalie of af te halen bij de Uitbalie.

Cast & Crew:
Concept & regie: Inèz Derksen | Spel & muziek: Joris Erwich, Karlijn Hamer, Freek den Hartogh/Lennart Monaster (afwisselend), Gijs Nollen en Folmer Overdiep | Dramaturgie: Ludo Costongs | Muzikale leiding: Joris Erwich | Vormgeving: Bas Zuyderland, Margarita Bock (stage) | Kostuums: Jorine van Beek & Verdieping3, Inez Coonen (stage) | Lichtontwerp: Sander Salden | Regie-assistentie: Céline Hoex | Techniek: Roger Foxius, Thierry Wilders en Carlo Lensen (stage). Met dank aan Annelies van Wieringen en het Laaglandteam.

Regisseur Inèz Derksen over de voorstelling:
“Voor mij is de drakenwereld een fantastische theatrale vertaling voor angst, die zich in je eigen hoofd nestelt. Angstdraken die je met goedbedoelde raad willen beschermen, maar je juist klein houden, afremmen en je nooit voluit laten zijn wie je bent. Angst is een slechte raadgever. Juist nu de wereld om ons heen zo in beweging is. Meer dan ooit is dit het moment om alle onzekerheid met elkaar om te buigen tot een kracht die ons versterkt, in plaats van verdeelt en verzwakt. Het moment om de draak, die ons ervan weerhoudt te doen wat we het liefste willen doen, recht in zijn stinkende bek te kijken en de wereld tegemoet te treden vanuit een eigenwijs vuur. Deze groep veelzijdige Laaglandacteurs gaat ervoor zorgen dat jullie het theater verlaten met aangewakkerde vlammetjes.”

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.