Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Org.: Divertimento Theaterproducties Geweest
sluiten
Org.: Divertimento Theaterproducties

Org.: Divertimento Theaterproducties

Wat nu weer?!

donderdag 21 februari 2019 - 19:30u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€7,50
19:30u
Schouwburg - Grote zaal

In deze vierde musical van studenten en alumni van Fontys in Sittard draait alles om een buurt waar bewoners in actie komen als hun buurt dreigt te veranderen door de komst van een groot winkelcentrum.

Over de musical

Gert en Gerda wonen er al lang, ze noemen het ook wel ‘hun buurt’. Op de dag dat Johanna door Helga Heijn wordt ontslagen, verandert alles voor de rustige buurt.
Gerda vertelt: “Er verschijnt een kakmadam met flyers en posters. Het lettertype op de flyers is zo klein dat we niet kunnen lezen wat erop staat!
Dankzij de loep van Pieter-Jan begrijpen we dat er een groot winkelcentrum komt op de plek van onze buurt. Antoinette denkt de bouw in eerste instantie met mooie SMART-formuleringen tegen te houden, maar raakt in paniek als blijkt dat Fontys Lerarenopleiding Sittard echt tegen de vlakte gaat. En dat in het jaar van hun 40-jarig jubileum!
Dus gaan alle buurtbewoners op hun eigen manier aan de slag. Van buurtvergaderingen tot een bakesale en van bandrepetities tot een paaldansworkshop.
En als je denkt dat het niet erger kan worden… Wat nu weer?!”
Benieuwd hoe het afloopt voor deze buurt? En wil je zien hoe de studenten en alumni van Fontys dit jaar de combinatie maken tussen toneel, dans, zang en live muziek van een band? Kom dan zeker kijken!

Actieprijs
Dit jaar kan je ter ere van het 40-jarig jubileum van de FLOS (Fontys Leraren Opleiding Sittard) een beperkt aantal kaarten kopen voor de actieprijs van 7,50 euro in plaats van de reguliere prijs van 12 euro. Wees er dus snel bij, want voor je het weet zijn deze kaarten op. 
Ben je student van de FLOS? Wacht dan nog even met het kopen van een kaartje. In januari komt er een speciaal kaartje voor een speciale FLOS-studentenprijs. 

Over Divertimento theaterproducties

In februari 2015 ontstond, dankzij twee docenten, een groep studenten van Fontys in Sittard die samen ervoor zorgden dat op 30 maart 2016 de eerste productie op de planken stond: Flame The Musical. Het succes van Flame smaakte naar meer. De studenten startten het proces opnieuw, dit keer bijna volledig zelfstandig.
Begin maart werd alles samengevoegd en werden de laatste doorlopen gehouden, om op 30 maart 2017 Under-cover The Musical in première te laten gaan.
Bijna direct na het succes van Under-cover The Musical begon men met het schrijven aan een nieuw script. Er kwamen weer veel nieuwe talenten bij en MajesTijd de Musical, op 17 april 2018, was wederom een groot succes.

Sinds september 2017 is de groep studenten en alumni van Fontys Sittard officieel een toneelvereniging: Divertimento Theaterproducties! Het woord divers is hierin te herkennen, wat de groep aan artiesten, zangers, dansers, acteurs, schrijvers, ontwerpers, technici en crewleden absoluut is! Maar, nog veel belangrijker is de daadwerkelijke betekenis van de nieuwe naam: Divertimento is namelijk een heel mooi (Italiaans) woord voor PLEZIER! En als er iets is wat de groep heeft tijdens het voorbereiden en uitvoeren van hun musicals, dan is het wel plezier!

Meer info over Divertimento theaterproducties natuurlijk ook op:
Instagram en Facebook

aan het zoeken...