Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Opera Zuid
sluiten

Opera Zuid

Goud!

zondag 29 mei 2022 - 14:30u

Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 19.50
14:30u
Toon Hermans Theater - Grote zaal

Humor, poëzie en muziek in een avontuur voor jong en oud

Wil jij ook altijd meer? De nieuwste telefoon? Nog een trui? Of ben je gelukkiger zonder wensen? Deze eigentijdse kinderopera draait om een actueel thema: hebzucht. Een muzikaal sprookje voor kinderen én ouders.

Ook al zijn Jacob en zijn ouders arm, ze zijn wel gelukkig. Op een dag vangt Jacob een speciale vis. “Gooi me terug in de zee,” zegt de vis. “Dan geef ik je alles wat je wenst.” In een flits sieren gloednieuwe schoenen zijn voeten. Ook vader en moeder willen schoenen, een groot huis, mooie vakanties…  Met elke nieuwe wens wordt Jacob ongelukkiger, worden de ouders ontevredener, wordt de vis dunner en dunner en de zee ruwer en ruwer – totdat een grote storm alles meevoert.

Wat is een normale wens en wat mateloze hebzucht? En welke gevolgen heeft onze hebzucht op de natuur? Serieuze vragen voor een kinderopera. Toch is Goud! niet zwaar op de hand.

Componist Leonard Evers schreef Goud in 2012, op een libretto van Flora Verbrugge. Zij baseerden zich op een sprookje van de gebroeders Grimm. Evers componeerde spannende muziek op verschillende slagwerkinstrumenten, zoals een marimba, een vibrafoon, bekkens en trommels. Allemaal instrumenten die de geluiden van de zee en de vis verklanken. Een zangeres en een slagwerker spelen, zingen en musiceren en brengen het verhaal op het podium tot leven.

De opera duurt ongeveer één uur, zonder pauze en wordt in het Nederlands uitgevoerd.

Een co-productie van Opera Zuid met De Nationale Opera & Ballet.

Credits

Muziek Leonard Evers
Libretto  Flora Verbrugge
Regie  Kenza KoutchoukaliDecor  Amber VandenhoeckKostuums  Leo van den BoornLicht  Cor van den BrinkDramaturgie  Wout van Tongeren

Zang en spel  Vera Fiselier en Nienke Nasserian (dubbele bezetting)Percussie en spel  Jennifer Heins en Laura Trompetter (dubbele bezetting)

 

Samen veilig naar het theater: bekijk onze richtlijnen
aan het zoeken...