Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Oetruipingszitting Marotte
sluiten
Oetruipingszitting Marotte

Oetruipingszitting Marotte

Oetruipingszitting

zaterdag 5 januari 2019 - 20:00u

Carnaval Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€15,00
20:00u
Theater, Carnaval
Schouwburg - Grote zaal

Vastelaovend mit De Marotte Zitterd

Op zaterdag 5 januari vanaf 20.00 uur vindt in Schouwburg De Domijnen de oetruipingszitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd plaats. Een gevarieerde, vernieuwde, avond met officiële momenten, muziek, kolder en protocol. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend.

Ridder en stadsprins
Deze zitting vindt plaats op het tot sfeervolle zittingszaal omgebouwde podium van de grote zaal in Schouwburg De Domijnen. In deze intieme omgeving start het nieuwe jaar in een ontspannen sfeer. De traditionele elementen van de oetruipingszitting, de bekendmaking van de Ridder in de Orde van De Pappegey en de naam van de nieuwe stadsprins, vormen de vaste ingrediënten van deze avond.

Daarnaast is er humor van buuttereedner Bas van Neer. Muziek is er van de jongste Marotte-cd ‘Veer zeen Zitterd’ en van de groep Kölsch Platt. De muzikale omlijsting en de afterparty zijn in handen van de Marottekapel. Als klap op de vuurpijl is het De Marotte gelukt de dansgroep Westerwaldsterne Blau Weiss uit Duitsland te contracteren. Zoals men in Duitsland zegt “spitzenklasse!”.

Rond de klok van 23 uur wordt de naam bekend gemaakt van de 88e Sittardse stadsprins, die volgens de traditie zelf niet aanwezig is. Dit is, voor zover bij De Marotte bekend, uniek in de carnavalswereld. Aansluitend is er een Marottebal met Zaelke Power.

Voorverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij de Marottewinkel (damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11-15), geopend donderdag van 10-14 uur, koopzondag en zaterdag van 10-17 uur. Raakt de zitting in de voorverkoop niet uitverkocht, dan zijn deze avond bij het theater nog kaarten te koop.

De-Marotte-Oetruipingszitting Stadsprins 2019- León I fotgr Ton Dirkx_web

aan het zoeken...