Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Nekkawinaars Evawicht & IJsbrand
sluiten

Nekkawinaars Evawicht & IJsbrand

zaterdag 27 augustus 2022 - 23:00u

Show/Theaterconcert

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Show/Theaterconcert

Het Toon Hermans Theater werkt deze editie voor het eerst nauw samen met het nieuwe Sint Rosa Festival. Deze samenwerking resulteert in een theatertent (de Cavallone) waarbij het Toon Hermans Theater een tipje van de sluier oplicht van hun programmering 2022/23. Op de zaterdagavond in een gezamenlijke Mega Sing Along productie met  medewerking van Karin Bloemen en BB Time Out. Tevens is de samenwerking zichtbaar in de programmering van Rowwen Hèze, Joris Linssen en de Janse Bagge Bend!

Over Evawicht:

Evawicht is het soloproject van Eva Put. De Limburgse is gedompeld in het podiumwezen. Al vanaf jonge leeftijd is ze bezig met muziek, dans en theater. Op haar 19e schreef ze haar eerste Nederlandstalige nummer ‘uitgekeken’. Sinds een paar jaar focust ze zich, gestimuleerd door de opleiding kleinkunst (DKO), meer op het schrijven van tekst en muziek. In de zomer van 2021 liet Evawicht zich voor het eerst zien aan publiek. 

Haar muziek is niet thuis te wijzen in het hokje van één genre. De 27-jarige brengt kleinkunst in de brede zin het van het woord. Ze begeleidt zichzelf met gitaar, piano, loop station en MIDI. Ze onderscheidt zich door ook spoken word en slam poetry een plaats te geven in haar performance. Dat in combinatie met zang en sferische melodieën. 

Veel van haar inspiratie komt binnen via haar oren, door zich open en geïnteresseerd op te stellen naar de mensen die ze tegenkomt. Het schrijven en componeren ‘brakelt’ ze op vanuit haar onderbuik en brein. 

 

Over IJsbrand:

IJsbrand trekt er op uit met piano en stem, op zoek naar contact, plezier en troost. Hij komt uit een muzikaal nest, werd meerstemmig opgevoed en gedrenkt in de LP’s van zijn vader.

De Nederlandse taal is zijn favoriete speeltuin: ze laat hem toe uit het leven te grijpen en iets intiems uit te wisselen. Daar waar hij in zijn job als psycholoog andere mensen beluistert en hun verhalen mee onderzoekt, vindt hij in zijn muziek een eigen stem. Steeds met klank en poëzie hoog in het vaandel.

aan het zoeken...