Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Musica Sacra Geweest
sluiten

Musica Sacra

Florentijn van Rootselaar · lezing

woensdag 22 september 2021 - 20:00u

Lezingen Lezing
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 5.00
20:00u
Lezing, Lezingen
Filmhuis de Domijnen - Grote zaal

Lezing over de alsmaar complexere verhouding tussen mens en natuur.

Florentijn van Rootselaar spreekt over de toenemende klimaatcrisis en de alsmaar complexere verhouding tussen mens en natuur. Daarbij put hij uit zijn Filosofisch veldwerk (2018) waarin hij zijn mooiste gesprekken met enkele van de grootste denkers van onze tijd heeft verzameld, zoals Martha Nussbaum, Bruno Latour en Peter Sloterdijk.

Bij de Musica Sacra voorstellingen werken we met het Coronatoegangsbewijs.
Denk aan het meenemen van je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. Zo kunnen we makkelijk en snel jouw QR-code checken. Vergeet ook jouw legitimatiebewijs niet. Omdat het Coronatoegangsbewijs gevraagd wordt hoeft er tijdens de film geen afstand gehouden te worden. Meer informatie omtrent dit onderwerp vind je hier.

Over Florentijn van Rootselaar

Studeerde filosofie (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Werkte jarenlang als redacteur bij Filosofie Magazine. Schrijft daar nog steeds voor, maar werkt tegenwoordig ook als journalist voor onder meer Het Financieele Dagblad, Trouw en Wordt Vervolgd (Amnesty). Trekt graag de natuur in, en schrijft en spreekt daar ook graag over. Andere onderwerpen die hij met plezier onderzoekt en beschrijft: filosofie, (data)-ethiek, privacy, politiek en samenleving.
Schrijft en onderzoekt eigenlijk alles waar op de een of andere manier iets filosofisch aan valt te ontdekken, en dat geldt voor heel veel onderwerpen, zo heeft hij gemerkt.
Werkt tegenwoordig ook als toezichthouder omdat hij zich graag inzet voor de publieke zaak. Is lid van de privacywaakhond van Amsterdam, de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam (CPA). Is ook lid van de Commissie Toezicht Arrestantenzorg Politie Amsterdam.
Voelt zich aangesproken door het idee dat de filosoof een conceptuele stuntman is. Doet ook graag stunts met zijn zoon.

Foto: Jessica Brouwer

aan het zoeken...