Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Museumconcert
sluiten

Museumconcert

zondag 9 december 2018 - 11:30u

Klassiek/Opera Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 12.50
11:30u
Theater, Klassiek/Opera
Ligne Sittard

Klassiek met kunst – Eurasia Quartet

Begin de zondagochtend met een uurtje klassiek en verlies je in de hedendaagse kunst. De Domijnen organiseert samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, philharmonie zuidnederland en Conservatorium Maastricht een serie museumconcerten. Musici krijgen een podium in het museum Hedendaagse Kunst in Ligne. Deze periode is er geen tentoonstelling maar wordt er kunst uit eigen collectie getoond.

 

Extra: Het kaartje voor het museumconcert is deze keer ook geldig voor het Erfgoedcentrum.

Eurasia Quartet

Kristina Rimkeviciute (eerste viool)
Zoltán Kovács(tweede viool)
Ekaterina Degtiareva (altviool)
Stanislav Degtyarev (cello)

De fundamenten van het Eurasia Quartet zijn gelegen in de Russische strijkerstraditie. Het strijkkwartet is opgericht in Maastricht in 2013 en leent zijn naam aan de afkomst / roots van de vier musici; elk van hen heeft een band met Rusland, een land dat Europa en Azië verbindt. De leden van het kwartet hebben elk prijzen gewonnen op verscheidene internationale concoursen, zowel als solist en als lid van verschillende ensembles.

Het kwartet wil zich onderscheiden met een een professionele aanpak en een sterke muzikale persoonlijkheid. Hun repertoire is zeer gevarieerd, met muziek uit verschillende stijlen en genres. Tegelijkertijd willen de musici zichzelf continu verbeteren en de grenzen opzoeken van het repertoire en de uitvoeringsmogelijkheden van het kamermuziekensemble. Hierin worden ze bijgestaan en gecoached door Henk Guittart, voormalig lid van het Schönberg Quartet.

Het Eurasia Quartet verzorgt regelmatig optredens in Maastricht en op andere locaties in Nederland, België en Duitsland. In januari 2015 won het kwartet bij de Storioni wedstrijd voor kamermuziekensembles masterclasses met de leden van het gerenommeerde Storioni Trio, en in 2016 ontvingen zij de Henriëtte Hustinxprijs als meest veelbelovende ensemble van het Conservatorium Maastricht.

Meer kamermuziek bij de Domijnen
Henry Purcell’s koninklijke muziek; Ad Mosam (23-11-18)
Museumconcert (27-1-19)
Stabat Mater; Ad Mosam (28-3-2019)
Museumconcert (28-4-2019)

aan het zoeken...