Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Museumconcert Geweest
sluiten

Museumconcert

Klassiek met kunst

zondag 19 september 2021 - 11:30u

Klassiek/Opera
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 12.50
11:30u
Klassiek/Opera
Hedendaagse Kunst

Niets heerlijker dan op zondagochtend weg te dromen bij de mooiste klassieke muziek terwijl je van hedendaagse kunst geniet. Kunstenaars en componisten hebben elkaar namelijk altijd al geïnspireerd. Een samenwerking tussen De Domijnen, Museum Hedendaagse Kunst & Conservatorium Maastricht. Met een programma vol internationale topmusici. Om je heen zie je bijzondere werken van diverse ontwerpers in de expositie Kunst & Kunststof, met ontwerpen van hergebruikt plastic of duurzame alternatieven voor een betere toekomst.

Over de talenten
Huya Gu begon op 7-jarige leeftijd met muziek maken en is met haar 11 jaar de jongste winnaar ooit van het Prinses Christina Klassiek Concours. Volgens de jury van de prestigieuze competitie voor jong muzikaal talent is het „een feest om naar het pianospel van de 11-jarige Huyu Gu uit Roermond te luisteren”. Momenteel is Huya de jongste deelnemers in de Young Talent Class van het Maastrichts’ Conservatorium waar ze wordt begeleid door o.a. Alejandro Serena, Joop Celis en Piotr Jasiurkowsku.

Theodore Kim startte zijn vioollessen op 9-jarige leeftijd bij Igor Tkatchouk. Hij werd op 16-jarige leeftijd toegelaten tot de Young Talent Class van het Maastrichts’ Conservatorium waar hij wordt begeleid door Piotr Jasiurkowski. Theodore nam op jonge leeftijd al deel aan verschillende nationale en internationale competities (Belgie, Polen, Zweden, Tsjechië, Portugal en Italië) waar hij regelmatig in de top 3 eindigde.

Carmen López Hernández is een pianiste uit Spanje. Zij begon haar pianostudie al op 7-jarige leeftijd en vervolgde haar studie aan de conservatoria van Salamanca, Venetië en Maastricht. Carmen volgde lessen bij onder meer Claudio Martínez Mehner, Josep Colom, Alexander Kandelaki en Enrico Pace. Momenteel studeert ze bij Katia Veekmans aan het Maastrichts’ Conservatorium.

aan het zoeken...