Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Museumconcert Geweest
sluiten

Museumconcert

zondag 28 april 2019 - 11:30u

Klassiek/Opera Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 12.50
11:30u
Theater, Klassiek/Opera
Ligne - Hedendaagse Kunst

Klassiek met kunst

Begin de zondagochtend met een uurtje klassiek en verlies je in de hedendaagse kunst. De Domijnen organiseert samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, philharmonie zuidnederland en Conservatorium Maastricht een serie museumconcerten. Musici krijgen een podium in het museum Hedendaagse Kunst in Ligne.

De veelzijdigheid van het kamermuziekrepertoire was voor de gepassioneerde musici Ana Fernandes, Alexandra Charnomskaya en Lucas Debraux directe aanleiding om samen het Trio Eclipsis te vormen.

Trio Eclipsis is een samensmelting van deze drie bijzonder getalenteerde muzikale individuen. Hun contrasterende visies brengen zij binnen dit ensemble samen tot een eenheid.

Alexandra Charnomskaya is afkomstig uit Rusland, studeerde aan het Kaliningrad Muziek College en de Robert Schumann Hogeschool in Düsseldorf. Momenteel studeert ze cello bij Gustav Rivinius aan het Maastrichts’ Conservatorium.

Lucas Debraux is afkomstig uit Frankrijk. Hij studeerde viool bij Miroslav Roussine en is afgestudeerd aan het Conservatorium van Parijs. Naast deze studie studeerde hij muziekwetenschappen aan de universiteit La Sorbonne. Momenteel studeert hij viool aan het Maastrichts’ Conservatorium bij Kyoko Yonemoto. Vanaf 2016 bespeelt Lucas een viool gemaakt door Jan van der Elst, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Ana Fernandes is afkomstig uit Portugal. Ze studeert piano met Katia Veekmans aan het Maastrichts’ Conservatorium en bij Constatin Sandu aan de school van muziek en uitvoerende kunst in Porto. Ze werkt regelmatig samen met symfonieorkesten.

Trio Eclipsis:
Lucas Debraux (viool)
Alexandra Charnomskaya (cello)
Ana Fernandes (piano)

Programma:
Beethoven Trio n°1 op.1
Rachmaninov trio élégiaque n°1
Chostakovitch trio n°1 op.8

Meer kamermuziek bij de Domijnen
Stabat Mater; Ad Mosam (28-3-2019)

aan het zoeken...