Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Museumconcert
sluiten

Museumconcert

zondag 27 januari 2019 - 11:30u

Klassiek/Opera Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Theater, Klassiek/Opera

Klassiek met kunst

Begin de zondagochtend met een uurtje klassiek en verlies je in de hedendaagse kunst. De Domijnen organiseert samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, philharmonie zuidnederland en Conservatorium Maastricht een serie museumconcerten. Musici krijgen een podium in het museum Hedendaagse Kunst in Ligne.

 

Deze keer met medewerking van de getalenteerde Mezzo- soprano Nienke Nasserian.

 

Mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen (25) is in 2018 cum laude afgestudeerd aan de Master of Music Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze behaalde hier in 2016 ook haar Bachelor. Ze volgde les bij o.a. Harry Ruijl, Peter Nilsson en Edward Hoepelman. Ze heeft zangles van Janice Dixon en Elizabeth Ramos Goncalves daarnaast volgt ze op Sicilië zangles bij maestro Carmelo Corrado Caruso. Daarnaast heeft ze masterclasses gevolgd bij o.a. Ed Spanjaard, Lotte de Beer, Miranda van Kralingen en Lior Kretzer.

Op haar achtste begon Nienke Nasserian met klarinet spelen. Op vijftienjarige leeftijd besloot ze ook zanglessen te volgen, eerst voornamelijk jazz- en musicalrepertoire. Ze deed verschillende vooropleidingen in Amsterdam, Maastricht en Tilburg. Op haar achttiende koos ze voor klassiek repertoire. Ze studeerde een half jaar Klassiek Solozang aan het Conservatorium in Maastricht en volgde twee jaar zangles bij Yvonne Schiffelers. In 2012 begon ze de opleiding Klassiek Muziektheater op het Conservatorium in Tilburg, waar ze les had van Wilma Bierens en Harry Ruijl.

Nienke Nasserian wordt begeleidt op de Piano door Ben van Daal. Ben van Daal (1991) is afkomstig uit Linne. Hij speelt piano sinds zijn 12e, en studeert momenteel piano klassiek aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Hij won verschillende prijzen, waaronder de hoofdprijs van Prix Dominique in Venlo, en een tweede prijs bij de Rotterdamse Piano3Daagse. Door zijn brede interesse voor muziek heeft Ben zeer uiteenlopende muziekstijlen in zeer uiteenlopende samenstellingen gespeeld, van popmuziek tot jazz tot klassiek, van popbands tot bigbands tot muziektheater, en begeleidde zo verschillende koren en solisten.

Meer kamermuziek bij de Domijnen
Stabat Mater; Ad Mosam (28-3-2019)
Museumconcert (28-4-2019)

 

 

aan het zoeken...