Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Museumconcert
sluiten

Museumconcert

zondag 29 april 2018 - 11:30u

Klassiek/Opera Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Theater, Klassiek/Opera

Nieuwe kamermuziekserie in bijzondere omgeving

Begin de zondagochtend met een uurtje klassiek en verlies je in de hedendaagse kunst. Na afloop van het concert van Wouter Bergenhuizen, kun je de gloednieuwe expositie Object Love bezoeken. Het Museum Hedendaagse Kunst gaat deze zondag pas om 13.00 u open voor het reguliere publiek.

Samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, philharmonie zuidnederland en Conservatorium Maastricht, organiseert De Domijnen een serie museumconcerten. Musici krijgen een podium in het museum Hedendaagse Kunst in Ligne, bezoekers kunnen genieten van een exclusief museumconcert.

Op 29 april brengt Wouter Bergenhuizen een exclusief muzikaal programma. Wouter Bergenhuizen werd geboren in 1988 te Maastricht en behoort tot één van de meest veelbelovende jonge pianisten in Nederland.

Wouter studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Franz Liszt Academie te Boedapest, waar hij lessen volgde bij gerenommeerde docenten zoals Marjes Benoist, Willem Brons, Jan Wijn en Ferenc Rados. In 2013 maakte hij zijn debuut als solist met een alom geprezen vertolking van het pianoconcert “Totentanz” van Franz Liszt bij het Limburgs Symfonie Orkest (tegenwoordig philharmonie zuidnederland), waar hij sindsdien regelmatig te gast is geweest. In 2018 behaalde Wouter als enige Nederlandse pianist de halve finale van het prestigieuze internationale Franz Liszt Concours. Sinds september 2011 is Wouter als pianodocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Programma

1. F. Schubert – Moments Musicaux
2. F. Liszt – Grandes Études de Paganini

 

aan het zoeken...