Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest
sluiten
200416 Johad van liefde Schouwburg De Domijnen

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Jihad van liefde

woensdag 3 mei 2023 - 20:15u

Toneel/Muziektheater Theater
€ 17.50
20:15u
Theater, Toneel/Muziektheater
Schouwburg - Kleine zaal

Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri

Deze voorstelling is verplaatst van 14 april 2020 naar 20 april 2021.

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Nagesprek
Speciaal voor deze voorstelling is er in samenwerking met Amnesty Internationaal een nagesprek ontwikkeld. Deze kun je gratis bijwonen na afloop van de voorstelling in de Charles Eyckzaal van de schouwburg.
Het nagesprek duurt ongeveer 30 minuten en wordt begeleid door een gespreksleider die hiervoor door de Meervaart en Amnesty International is opgeleid. In het nagesprek ga je met andere bezoekers van de voorstelling in gesprek over de thema’s die in de voorstelling aan bod komen.

Credits
Tekst & bewerking: Sarah Ringoet
Gebaseerd op: het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven & Kranendonk
Met: Mohammed Azaay
Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties
Campagnebeeld & poster: Curly & Straight

Inclusief pauzedrankje

200416 Johad van liefde Schouwburg De Domijnen

aan het zoeken...