Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Mohammed Azaay & het Amsterdam Andalusisch Orkest
sluiten
200416 Johad van liefde Schouwburg De Domijnen

Mohammed Azaay & het Amsterdam Andalusisch Orkest

Jihad van liefde

woensdag 3 mei 2023 - 20:15u

Toneel/Muziektheater Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 17.50
20:15u
Theater, Toneel/Muziektheater
Toon Hermans Theater - LaagLandzaal

Jihad van liefde

“Omdat jouw verhaal het mijne is.” 

– Mohamed El Bachiri 

 

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. 

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

 

 

aan het zoeken...