Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Meet the Music Geweest
sluiten
meet the music

Meet the Music

zaterdag 2 december 2017 - 20:00u

Evenementen
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€10,00
20:00u
23:59u
Evenementen
Schouwburg - Charles Eyckzaal

Een avond met lokale bands

Meet the music is een nieuw initiatief van De Domijnen. Letterlijk en figuurlijk een podium voor regionale en lokale amateurbands, popmusici en singer/songwriters in een intieme sfeer. Zes local heroes die garant staan voor een top popavond. De line up is als volgt:
20:00-20:30 – Cedar Spring
20:30-21:00 – Ferdie den Boer
21:00-21:30 – Morose
21:30-22:00 – Maxime & Glyn
22:00-22:30 – De Hoos
22:30-23:00 – Harry Muyres

Cedar Spring
Sinds november 2011 werken songwriters Maartje Kleijnen en Ron Janssen, beter bekend onder de naam Cedar Spring, samen. Na vele optredens, en na ruim zes jaar zit het duo nu in een achtbaan vol met eigengeschreven songs die nauw aansluiten bij het Alt.country genre. Met strakke harmoniën en met als muzikaal gereedschap gitaren en een mandoline, wordt het duo sinds enige tijd vergezeld door contrabassist Micha Grin, die op zijn beurt de grooves en de diepte inkleurt. Maartje en Ron kennen elkaars innerlijke muzikale creativiteit als geen ander, en zo weten ze de luisteraars achter te laten met het enige waar het echt om gaat: het hart van de song in helderheid, zonder overdadige ornamentatie. Ondanks de onvermijdelijke vergelijking met de muziek van Gillian Welch & David Rawlings, heeft Cedar Spring een heel eigen sound met originele songs en verrassende covers uit het Alt.country genre. Cedar Spring speelde onlangs exclusief tijdens de uitreikingen van The Dutch Country Music Awards!

Tijdens grotere optredens wordt het trio aangevuld met de uit Texas afkomstige Amy Merrill op viool en altviool. Meer info.

Ferdie den Boer – Singer-songwriter uit Sittard.
Ferdie is opgegroeid met gitaren, muziek en een fascinatie voor verhalen. Het resultaat van deze optelsom zijn liedjes over hoop, afscheid en uiteraard liefde. Na jaren zwerven tussen verschillende bands en stijlen heeft Ferdie besloten de knop terug te draaien naar hoe het allemaal begon: met alleen een gitaar, een microfoon en nummers uit de eigen pen. Beinvloed door o.a. Glen Hansard, Damien Rice, Gregory Alan Isakov en James Bay.

Morose
Morose is een jonge vierkoppige, Limburgse band opgericht eind 2015, die haar debuut had op Kunstbende 2015-2016. Het project is ontstaan door drie vrienden met een gezamenlijke passie voor muziek.

Na deelname aan de Kunstbende Limburg, heeft de band zich beziggehouden met het schrijven en verfijnen van eigen nummers en het coveren van zowel rustige popnummers, verschillende oude en nieuwe jazznummers en ruigere zelfgeschreven nummers waarin rap en losgaan centraal staan. Momenteel zijn ze bezig met het schrijven van nieuwe nummers, waarin met name liefde en haar schaduwkant een grote rol spelen.

Morose staat voor melancholie en eigenzinnigheid. Dit stralen zij dan ook uit in hun muziekstijl!
De band heeft ondertussen veel veelzijdige optredens gehad, waaronder bij Volt, Bevrijdingsfestival Roermond, Mama’s Pride, Stadsschouwburg Sitttard, de Reünie (Voorprogramma Belgische band M.I.A.) en OJC De Kelder. Daarnaast zijn ze te gast geweest bij de Roesjpopshow. Inmiddels heeft Morose een aantal eigen nummers genaamd: “Heartache art”, “Sycophant”, “X”, “Sex in the shed”, “Teddy daddy” en “Coup D’état”.

Dit jaar hebben zij meegedaan aan Podiumvrees 2017 en hun nieuwe nummer Heartache art wordt eind augustus opgenomen.

Maxime & Glyn
Maxime Cathalina (24) en Glyn Hoogvliets (20) kennen elkaar al hun hele leven (ze zijn samen opgegroeid) en vormen sinds 5 jaar samen een singer-songwriter duo: Maxime & Glyn. Ze maken zowel covers als eigen nummers en spelen op festivals, feestjes, bruiloften en andere evenementen. Zo hebben ze al op verschillende festivals in Nederland gestaan, zoals Festival Bruis (Maastricht), Foodtruck Festival TREK (Maastricht en Den Bosch), Festival Mundial (Tilburg), festival Share a Perfect Day (Hilvarenbeek) en zelfs op een festival in Agadir (Marokko). Verder hebben ze hun muzikale talent al een aantal keer in Nederland laten toetsen. Zo hebben ze vorig jaar deelgenomen aan de online talentenjacht van Giel Beelen (‘Giels Talentenjacht’), waar ze van de 1200 aanmeldingen het uiteindelijk tot de laatste 25 hebben geschopt. Daarnaast zijn ze de winnaar van ‘Ballads & Blues 2016’, de singer-songwriter contest uit de Westelijke Mijnstreek. De muziek die Maxime & Glyn maken is puur, geschreven uit het hart en gebaseerd op eigen ervaringen: elk liedje vertelt een verhaal. Hun droom is om mensen te inspireren en te raken met hun muziek. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Meer info.

De Hoos
De Hoos is een akoestisch trio afkomstig uit Sittard-Geleen. De Hoos bestaan nu 3,5 jaar en heeft al een aantal succesvolle optredens achter de rug. Op 1 januari 2017 bracht de band hun eerste digitale maxi single uit met 6 eigen nummers. Domi Hendriks (zang en cajon) oprichter ARTPOINT en kunstenaar, Rik Bollen (zang en gitaar) multi-instrumentalist bij Waist of Time en Student. En tot slot Erik Moonen (zang en bas) docent Trevianum Sittard. Het trio brengt eigenzinnige, Limburgstalige muziek.

Meer info.

Harry Muyres
Harry Muyres is een singer-songwriter uit Munstergeleen, in zijn dagelijks leven docent in het VO. Zijn repertoire bestaat uit bekende covers, veelal van zijn grote voorbeelden Neil Young en Bob Dylan, afgewisseld met eigen werk. Hier komt zowel Engels als Limburgstalige voorbij. De begeleiding van zijn zang wordt hierbij ingekleurd met gitaar en mondharmonica. Naast optredens op diverse podia in Limburg is hij ook geregeld te gast bij regionale TV en Radio programma’s.Zijn muzikale hoogtepunt, zo geeft hij zelf aan, was een bijdrage te mogen leveren aan het nummer Gebrouwen in Limburg van Rowwen Heze.

Meer info hier of hier.

De entree a € 10,– is incl. twee consumptiebonnen!

aan het zoeken...