Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Marvellous Geweest
sluiten
Marvellous

Marvellous

donderdag 24 januari 2019 - 20:00u

Musical Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€27,50
20:00u
Theater, Musical
Schouwburg - Grote zaal

De eerste superhelden saga musical happening ter wereld

Marvellous wordt een muzikale ode aan het superheldengenre. Een grappig, spannend en ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn, met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms met al die types met een cape*. Met: Tarikh Janssen, Keja Kwestro, Rogier in ’t Hout, Daniel Cornelissen, Anna Keuning e.a.

Het zijn van een superheld in deze tijd is geen pretje. Je speelt jezelf niet meer zo gemakkelijk in de kijker als vroeger. Destijds haalde je de krant met iets overzichtelijks als het verijdelen van een bankroof, maar kranten leest niemand meer. Na een heldendaad zak je dan ook snel naar onscrollbare dieptes in ieders tijdlijn. Onze superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken momenteel op een slaapverwekkend kantoor. De frustraties over dit saaie grijze leven lopen op en onder leiding van een van de vrouwelijke helden slaan ze de handen ineen en creëren een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan. Denken ze…

*de schrijvers en regisseur van Marvellous zijn zich ervan bewust dat er ook veel superhelden zonder cape zijn. In de musical zal een representatief percentage personages zonder cape vertegenwoordigd zijn.

Alles uit de superheldenfilms brengt Bos Theaterproducties naar het theater: vliegen, vlammen, ijs en explosies. Dat kan natuurlijk niet, maar we doen het toch!

Het creatieve team van Watskeburt?!- de musical committeert zich aan Marvellous: Peter van de Witte (Rundfunk, Showponies) tekent voor de regie en composities en Daan Windhorst (Suspicious Minds, Missie Aarde) en Lucas de Waard (Cojones, Willem Ruis – de show van zijn leven) schrijven het script. De arrangementen worden geschreven door Bart Rijnink.

Cast
Tarikh Janssen (Taal is zeg maar echt mijn ding, Onze Jongens), Rogier in ’t Hout (Het Klokhuis, Lear), Daniel Cornelissen (Vastgoed BV, Showponies), Keja Kwestro (De Gelaarsde Poes, The Nation), Anna Keuning (Watskeburt?! – de musical, B.A.B.S.) e.a.

Credits
Producent: Bos Theaterproducties
Regie: Peter van de Witte
Met: Tarikh Janssen, Keja Kwestro, Rogier in ’t Hout, Daniel Cornelissen, Anna Keuning, Maurice Vonk en Denzel Goudmijn.
Tekst: Lucas de Waard en Daan Windhorst
Componist: Peter van de Witte
Arrangementen: Bart Rijnink
Choreografie: Daan Wijnands
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Kostuums: Esmée Thomassen

De pers over Watskeburt?!- de musical:
“Ons gezicht stond twee uur lang op ‘what the fuck’.” ***** De Standaard
“Watskeburt?!’ is de krankjoremste musical van het jaar” **** NRC
“Hilarisch en soms gortdroog” **** Metro
“Een briljante vondst” **** Telegraaf
“Een geheel nieuwe theaterbeleving” **** Scènes
“Een campy feestje vol knipogen en droge humor” *** De Volkskrant
“Melig, taalspelig en af en toe subliem geestig” *** Parool
“Lof ook voor Bos Theater Producties en coproducent Eric Holman die met deze onalledaagse productie een …. zeer gedurfde gooi doen naar een jong en nieuw theaterpubliek.” *** Parool

aan het zoeken...