Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Marcel Hensema
sluiten

Marcel Hensema

Alles in de hens

donderdag 4 maart 2021 - 20:00u

Toneel/Muziektheater Theater
€ 22.50
20:00u
Theater, Toneel/Muziektheater
Schouwburg - Grote zaal

Een conference met een lach en een traan

Marcel Hensema (Hollands Hoop, Penoza) speelt Alles in de hens. Een autobiografische voorstelling over een bijna-vijftiger die gaat wandelen om weer in contact te komen met zichzelf en de wereld om hem heen. Een warme voorstelling vol mooie verhalen, herkenbare typetjes, humor en muziek van Edison-winnaar en bandoneonspeler Carel Kraayenhof.

Alles in de hens is een zeer persoonlijke voorstelling, over de midlife van Hensema zelf. Een conference, niet pretentieus, geen drama, maar voor een breed publiek. Een avond met een lach en een traan. Het uitgangspunt van Alles in de hens is een lange wandeling die Hensema maakt om los te komen van de drukte, zijn werk en zijn puberkinderen. Door die voettocht kan hij met een afstandje kijken naar zijn leven en de dingen die op zijn pad komen. Er passeert van alles de revue: gekke mensen, dieren, maar ook obstakels in zijn hoofd waar hij mee moet zien te dealen. Een luchtige tocht vol humor, met een spiritueel randje. De voorstelling balanceert op het randje van cabaret en toneel.

Marcel licht toe: “Ik zet de spotlight op hele normale, dagelijkse dingen waar ik mee worstel of over nadenk. Die dingen of situaties til ik net even op uit de realiteit, waardoor het vaak grappig wordt.”

De geboren Groninger verwierf eerder succes met zijn theatertrilogie Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede (2018). En Alles in de hens belooft al helemaal een waar spektakel te worden dankzij de toevoeging van speciaal gecomponeerde muziek van geroemd componist Carel Kraayenhof. Deze Officier in de Orde van Oranje-Nassau is bekend van ‘de traan van Máxima’ en won de prestigieuze Edison-prijs. Marcel Hensema won meerdere Gouden Kalveren en speelde vele rollen in binnen- en buitenland.

Vorig jaar was hij te zien in de voorstelling Stem Kwijt van DE VERLEIDERS. De pers schreef hierover “Marcel Hensema is ontroerend en op een bepaalde manier groots”.

Credits Spel en concept: Marcel Hensema
Tekst: Rik van den Bos
Regie: Ola Mafaalani
Composities: Carel Kraayenhof
Techniek:Hendrik Walther
Meer informatie Website: marcelhensema.nl

  • "Het is een bijzondere belevenis om als toeschouwer bij een voorstelling van Hensema aanwezig te mogen zijn. Want wat je ziet en hoort is feitelijk uniek. Geen toneel, geen kleinkunst, ja, wat eigenlijk wel? Laten we het houden op het kleine, volkomen eigen universumpje van Marcel Hensema. Het is de wereld in het klein. Maar het is wel de wereld.”"
    Dagblad van het Noorden
Samen veilig naar het theater: bekijk onze richtlijnen
aan het zoeken...