Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Ma Geweest
sluiten
181102-Ma-van-Hugo-Borst-met-Loek-Peters-De-Domijnen-foto-Annemieke-van-der-Togt-2.jpg

Ma

Ma van Hugo Borst

vrijdag 2 november 2018 - 20:15u

Toneel/Muziektheater Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 17.50
20:15u
Theater, Toneel/Muziektheater
Schouwburg - Kleine zaal

Over een moeder en haar zoon

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis.

De makers van LEEF! en PAAZ brengen met Ma een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door Loek Peters. Loek Peters studeerde aan de Toneelschool Amsterdam en maakte vervolgens 9 jaar lang deel uit van het vaste ensemble van het Noord Nederlands Toneel. Hij speelde o.a. in Othello, De getemde feeks, Arthuro Ui en Zonnekinderen. Recent speelde hij in de Troje Triologie (Toneelschuur Producties) welke geselecteerd was voor het Theater Festival 2017. Op televisie was hij te zien in verschillende Nederlandse series, waaronder A’dam – E.V.A., Toren C, Voetbalmeisjes, Als de dijken breken en Penoza, waarin hij 5 seizoenen de rol van Berry vertolkte. Ook maakte hij deel uit van de groep acteurs in het improvisatieprogramma De vloer op. Peters speelde rollen in films als Mannenharten, Oorlogsgeheimen, Bloed, Zweet en Tranen, Kauwboy, De sterkste man van Nederland en Achtste-groepers huilen niet.
Voor zijn rol in de dramafilm Het Echte Leven ontving hij een nominatie voor een Gouden Kalf. In 2014 nam hij deel aan Expeditie Robinson.

Het boek Ma won een Hebban Award in de categorie beste non-fictie. Het luisterboek van Ma werd genomineerd voor een Hebban Award voor Beste Luisterboek.
Samen met Carin Gaemers won Hugo Borst de Macchiavelliprijs 2016, voor hun manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’. Volgens de jury schreven zij politieke geschiedenis door in recordtempo het onderwerp uit de politieke sfeer vandaan te halen.

Voor Ma wordt samengewerkt met Alzheimer Nederland en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers.

Credits
Cast: Loek Peters
Regie: Benno Hoogveld
Script: Marc Veerkamp
Muziek: Rik Ronner
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuums: Sabine de Groot

Meer info
www.solostories.nl
www.facebook.com/solostories
twitter.com/solostoriesnl
www.instagram.com/solostories

181102-Ma-van-Hugo-Borst-met-Loek-Peters-De-Domijnen-foto-Annemieke-van-der-Togt-2.jpg

 • "“Werkelijk alles klopt in ‘Ma’"
  Noordhollands Dagblad
 • "“’Ma’ is in al zijn intimiteit een juweel van een voorstelling”"
  Algemeen Dagblad
aan het zoeken...