Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Limburgs Toneel Sittard
sluiten

Limburgs Toneel Sittard

Amuses - Ionesco

vrijdag 20 september 2019 - 20:00u

Toneel/Komedie Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Theater, Toneel/Komedie

Limburgs Toneel Sittard laat je proeven van Ionesco

Het Limburgs Toneel Sittard speelt kleine stukjes oftewel “Amuses” van Ionesco, zodat het publiek als het ware kan proeven aan een deel van het werk van deze schrijver. Samen met de regisseur zijn de spelers de vloer op gegaan om te onderzoeken wat de teksten met hen doen en op welke manier ze te spelen zijn. Het resultaat is te zien in een grote kijk – speel – doos. Smullen en lachen maar.

De Amuses bestaan uit stukjes van:

1e Bitter tragische Amuse: De Koning sterft

In een gekrompen, afbrokkelend kasteel woont de broze, wereldvreemde, Koning Berenger met zijn twee Koninginnen en een enkel personeelslid. De Koning heeft zijn koninkrijk verwaarloosd dat zorgt voor grote irritatie bij Koningin Marguerite en onmacht bij het personeel. Koningin Marie daarentegen is blind van liefde en neemt alle misère met een korreltje zout. De Koning heeft zin in de dag … tot hij te horen krijgt dat hij vandaag zal sterven!

2e Verrassend zoete Amuse: Mr. & Mrs. Martin, personages uit de De Kale zangeres

Tijdens de lunch-break in de kleine kantine van de firma B. Watson zijn de Watsons plotseling getuigen van een hele merkwaardige ontmoeting tussen een man en een vrouw. Liefde is … elkaar niet uit het oog verliezen.

3e Spannende Amuse: De les

Een klein verhaaltje van een eigenaardige oud professor die in een klein Frans dorpje in een eenvoudig klein huisje. De professor geeft uitsluitend nog bijles aan studenten.De les begint met de komst van een studente, een eenvoudige 1+1=2 les verandert in een absurde nachtmerrie. De trouwe huismeid kan het niet meer aan! Wanneer stopt deze nachtmerrie?!

4e Gegaard duo dessert Amuse: Mr. & Mrs. Smith, personages uit de De Kale zangeres

Op een willekeurige dag kijken we naar binnen in een willekeurig klein Engels Huisje van de keurige koddige sjieke Engelse Mr. & Mrs. Smith. Welke gesprekken voer je als je al meer dan 25 jaar samen bent … is dat heerlijke gespreksstof of moet het gesprek juist afgestoft worden? … en ze leefden nog lang en gelukkig!

Regie: Hanneke Jonkers
Spel: Math van Horen, Irene Janissen, Henny van Oers, Monique van Rooij, Marion Barten, Xavier de Bruijn, Marian Dieteren en Britt Jamar.

Andere speeldatums:
za 21 sep 20.00 uur
zo 22 sep 14.30 uur
wo 25 sep 20.00 uur
vr 27 sep 20.00 uur
za 28 sep 20.00 uur
zo 29 sep 14.30 uur

 

 

aan het zoeken...