Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Lieve Bertha Geweest
sluiten
Lieve Bertha

Lieve Bertha

Prachtexemplaar

zaterdag 24 februari 2018 - 20:15u

Concert/Muziek Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€15,00
20:15u
Theater, Concert/Muziek
Schouwburg - Kleine zaal

Spontaan, recht voor zijn raap, met veel humor en lef

De lefgozers van Lieve Bertha (Koen Brouwer & Rens Polman) maken geen cabaret, geen film, geen popmuziek. En toch ook allemaal wel. De twee heren besloten op hun tiende om samen artiest te worden, mooie dingen te maken en die aan heel de wereld te laten zien. En dat doen ze. Ze zijn autodidact en naturel, schrijven en zingen samen liedjes en maken filmpjes waarin ze mensen en zichzelf verrassen en uit hun comfortzone trekken.

Natuurlijk kennen we Lieve Bertha al als populaire YouTube-sterren. We zagen Koen en Rens al als heuse Tijdreizigers naar onbekende bestemmingen liften. Of als heuse Kringlopers oude, voor veel mensen als onbruikbare troep bestempelde materialen, een nieuwe functie geven om daarmee de meest bizarre opdrachten uit te voeren. De jongens geloven dat je pas echt een avontuur beleeft als je niet weet wat je te wachten staat. Alles resulteert dan ook in hilarische situaties en ontmoetingen.

Na hun eerste theaterprogramma Ongekust riep het theater weer en zijn de jongens terug met nog meer film, muziek en avontuur. Van hun eigen worstelingen met het leven en de liefde tot waargebeurde verhalen van mensen om hen heen: het zou zomaar kunnen gebeuren dat u ineens sterk het idee hebt dat het liedje over u gaat. Wie weet inspireren ze u zelfs om eindelijk werk te maken van uw stoutste dromen en zelf op avontuur te gaan.

Lieve Bertha won in 2012 de publieksprijs van de Grote prijs van Nederland met een recordaantal van 40% van de stemmen. Ze spelen veel op 3fm, NPO radio 2, op festivals (o.a. Paaspop en Oerol). Hun filmpjes zijn een groot succes op YouTube.

LieveBertha-PrachtexemplaarHR(c)GeertdeJong

 • "De hoge stemmen combineren vaak wonderschoon en zijn loepzuiver. Bears Den en een vleugje Fleet Foxes meet Acda en De Munnik."
  De Theaterkrant
 • "Lieve Bertha is een soort vibe"
  7days
aan het zoeken...