Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Lezing Adriaan van Dis Geweest
sluiten
Lezing Adriaan van Dis

Lezing Adriaan van Dis

dinsdag 21 maart 2017 - 20:00u

Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€7,50
20:00u
23:59u
Schouwburg - Kleine zaal

Schrijver Adriaan van Dis spreekt over eigen werk

Schrijver Adriaan van Dis is bekend vanwege zijn vele bekroonde boeken, maar ook van zijn TV optredens. Hij geeft op 21 maart een lezing uit en over zijn werk in de Kleine Zaal van Schouwburg De Domijnen en zal onder meer spreken over zijn met de Libris Literatuur Prijs bekroonde boek Ik kom terug.
Adriaan van Dis is een van de schrijvers die onder het motto Literaire Lente De Domijnen bezoekt.

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde land en In Afrika. In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. Dit boek werd bekroond met de Gouden Uil (1995) en de Trouw Publieksprijs en genomineerd voor de Libris-prijs, de AKO-prijs en de Aristeion-prijs. In 1999 kwam de roman Dubbelliefde uit, in 2000 gevolgd door de novelle Op oorlogspad in Japan. In september 2002 verscheen de roman-in-taferelen Familieziek, in 2004 schreef hij het boekenweekessay Onder het zink. Un abécédaire de Paris, begin januari 2007 verscheen de roman De wandelaar en eind november 2007 Leeftocht, een verzameling verhalen en reportages. In 2010 kwam zijn roman Tikkop uit, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. Eind november 2011 publiceerde hij Stadsliefde, waarin de stad Parijs centraal staat. 6 november 2014 verscheen de roman Ik kom terug. De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald.

Ik kom terug’ van Adriaan van Dis, bekroond met de Libris Literatuur Prijs, is een tragikomedie over het woeste leven van een vrouw die terugkijkt op haar eeuw. Na een lang leven van zwijgen en buitensluiten, begint een moeder opeens te praten tegen haar zoon – aarzelende ontboezemingen over grensoverschrijdende liefde, verraad en drie oorlogen. Hij, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen.

Boekhandel Krings zorgt voor de boekenverkoop. In de pauze zal een signeersessie plaatsvinden.
De entree bedraagt op vertoon van uw bibliotheekpas van De Domijnen en voor abonnees van nieuwsbrief Krings € 5,-.

  • "Ik kom terug is een roman die emotioneel is zonder pathetisch te worden, intellectueel, maar niet belerend. Het is een boek dat de taaldiscipline van een geoefend schrijver verraadt en op tragikomische wijze naar de kern van het menszijn graaft."
    Juryrapport Libris Literatuurprijs
aan het zoeken...