Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Karsu Geweest
sluiten
Karsu

Karsu

Plays Atlantic Records

vrijdag 20 april 2018 - 20:15u

Concert/Muziek Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€17,50
20:15u
Theater, Concert/Muziek
Schouwburg - Kleine zaal

Van Turkse roots tot bruisende jazz

Karsu duikt in de muziek van Atlantic Records! Samen met een ijzersterke band brengt Karsu liedjes ten gehore uit de tijd dat Atlantic Records net begon. Ze neemt u mee in de wereld van de jazz & blues.

Maar wat velen niet weten is dat oprichter Ahmet Ertegün, van Turkse komaf, een van de grondleggers is geweest van de broeierige tijd van de ‘black music’. Ahmet heeft vanaf de oprichting van Atlantic Records (1947) talenten naar voren geschoven als Ray Charles, The Rolling Stones, Aretha Franklin, The Bee Gees, Led Zeppelin, Eric Clapton en Cher. Ambassadeurszoon Ahmet was een van de eerste Turken in Amerika. Karsu brengt zijn reis door middel van muziek ten gehore. Van de Turkse roots tot de bruisende jazz die we vandaag de dag nog kennen.

Karsu, winnares van de Jazzism Edison Publieksprijs 2016, speelde met haar fijnbesnaarde stem al in de meest prestigieuze zalen van de wereld. Maar haar Turkse wortels groeiden in de Hollandse klei. Eerst ontlook er een klassiek pianiste, daarna ontwikkelde ze zich richting jazz, pop en Turkse muziek. Met een strakke trompet, ritmische drum en warme contrabas verrast ze u opnieuw met een reis door de geschiedenis van een van haar grote voorbeelden: Ahmet Ertegün, Atlantic Records.

 

aan het zoeken...