Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Jong Laagland Theater na de Dam 14+ Geweest
sluiten
Jong Laagland Theater na de Dam 14+

Jong Laagland Theater na de Dam 14+

vrijdag 4 mei 2018 - 21:00u

Familie/Jeugd Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

GRATIS
21:00u
Theater, Familie/Jeugd
Land van Gulick

Weet je nog, weet je niet meer?

Jong Laagland speelt tijdens Theater Na De Dam 2018 op locatie, in de oude Mavo Land van Gulick aan de Engelenkampstraat 25 te Sittard. Je wordt daar om uiterlijk 21:00 uur verwacht, alwaar je in groepen wordt ingedeeld voor deze bijzondere locatievoorstelling.
De voorstelling is i.v.m. traplopen niet geschikt voor mindervaliden.

 

Lange tijd vroegen we aan opa en oma: “Hoe was het nou eigenlijk, die oorlog?” Maar 73 jaar zijn verstreken sinds 1945, en er zijn steeds minder opa’s en oma’s die nog kunnen vertellen over toen. Het gevaar loert dat ook hun herinneringen en verhalen een stille dood sterven. 5 jongeren onderzoeken het belang van herdenken, herinneren en herbeleven tijdens Theater na de Dam. Hun missie? De verhalen levend te houden, en vergetelheid tegengaan.

Vijf gedreven spelers van theaterwerkplaats Jong Laagland verdiepten zich onder leiding van theatermaker Celine Daemen in de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Weet je nog, weet je niet meer?

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie & concept: Celine Daemen
Spel: Dimphy Claessens, Birke Driessen, Sasha Kurensky, Jesper Moonen & Diego Trigos

aan het zoeken...