Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Jim van der Zee Geannuleerd
sluiten

Jim van der Zee

Starting The Engine

dinsdag 11 mei 2021 - 20:15u

Show/Theaterconcert Theater
Geannuleerd

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 22.50
20:15u
Theater, Show/Theaterconcert
Schouwburg - Kleine zaal

Geniet van Jims warme stem en zijn unieke sound

DEZE VOORSTELLING WERD VERPLAATST VAN 25 MAART 2020 NAAR 11 MEI 2021

Na een succesvolle eerste theatertour laat Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018, opnieuw van zich horen met de show Starting The Engine. Toen hij zes jaar was sloot hij een weddenschap met meester Dick op de basisschool. Want één ding wist Jim toen al zeker: ik word muzikant.

Geïnspireerd door zijn vader, die ’s avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon hij in zijn vroege jeugd al met muziek maken. Hij studeerde door aan het conservatorium, waar hij niet alleen zijn gitaarspel verder verbeterde, maar ook leerde zingen. Daar ontwikkelde hij zijn stem tot de warme, unieke sound die we van hem kennen.

In de zomermaanden trok Jim vanaf zijn studententijd het liefst met een camper door Europa en Amerika. Of hij nou stond te spelen bij een surfkamp aan de Frans Atlantische kust of zijn gitaar omhing op een zonnig pleintje in Barcelona: overal wist hij publiek aan te trekken. Hij sliep in zijn camper en kwam rond van de munten die overdag zijn gitaarkoffer vulden.

In 2018 won Jim The Voice. Al tijdens de blind auditions overweldigde hij jury en publiek met zijn gevoelige, eigen interpretatie van het nummer Amar Pelos Dois. Na The Voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opnamestudio om in alle rust eigen nummers te kunnen schrijven.

Jim toert samen met pianist Reinout Douma (bekend van het Noordpool Orkest, Jochem Myjer, Janne Schra) en zijn band door het land. Hij speelt covers van de artiesten die hem inspireren, maar hij laat ook zijn eerste eigen werk horen. Hij deelt zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met het publiek en vertelt in een intieme setting het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden. Starting the Engine is een nieuw begin. Jim laat meer van zichzelf zien. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen en een krachtige show!

Credits
Gitaar, zang: Jim van der Zee
Piano: Reinout Douma
Basgitaar, contrabas: Lorenzo Buffa
Drums, percussie: Guy Tristan Salamon

Meer info
www.jimvanderzee.com
https://www.facebook.com/jimvdzee
https://www.instagram.com/jimvdzee/?hl=nl

Inclusief pauzedrankje

Wij verwelkomen je graag! Lees hier onze richtlijnen.

 

aan het zoeken...