Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Jack Vinders Geweest
sluiten

Jack Vinders

Cabaret & Kerst in Concert

woensdag 18 december 2019 - 20:00u

Show/Theaterconcert Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 25.00
20:00u
Theater, Show/Theaterconcert
Schouwburg - Grote zaal

Top amusement uit Limburg voor jou!

Met veel plezier komt Jack Vinders weer spelen in ons theater. Deze keer met een kerstshow: een melange van kerst en cabaret, een lach en een traan, bruisend en ingetogen, bezinning en feest.

Een groot orkest begeleidt Jack in een kerstrevue die ervoor zorgt dat je in de juiste kerstsfeer komt. Zijn gasten tijdens deze avond zullen je verrassen. Cabaret en muziek in vele facetten zijn de ingrediënten waarvan ras-entertainer Vinders je laat genieten. Natuurlijk zijn ook Sjonnie de Postbode en Clara Zoerbier van de partij.

Jack Vinders

Zanger, cabaretier, liedjesschrijver, regisseur, acteur, presentator en columnist Jack Vinders is een van Limburgs geliefdste en succesvolste artiesten. De rasartiest van bronsgroene bodem is een geweldige vertolker van luistermuziek, Franse chansons, ballades en swingende songs in het dialect.

Sinds 2007 is hij liefst zeven keer tot beste vocalist van Limburg gekroond. Zijn lied D’r Kloon stond bij LI Radio vier keer op de hoogste trede in de jaarlijkse Limbo Top 10 Allertijden. De artiest is geboren en getogen in Kerkrade en stamt uit een mijnwerkersgezin en muzikale familie en stond als kind al op de planken. Hij speelde als achtjarige toneel en later studententoneel. Ook vormde hij zijn eigen bewegingstheater en zong in een jongerenkoor.

Van 1993 tot 2010 speelde hij met de cabaretgroep Sjwats/Wies in vrijwel alle uitverkochte grote en kleine theaters van Limburg. Zijn medewerking aan concerten met harmonie en fanfare zijn talloos. Hij werkte o.a. met het Metropool Orkest en de Marinierskapel, evenals met LSO. Op een serie openluchtconcerten met het LSO door de provincie kwamen 15.000 bezoekers af.

In shows van Jack Vinders geniet het publiek van de zanger als vertolker van het Limburgse luisterlied, ballades en songs. In de Kerstshows in de theaters speelt hij voor uitverkochte zalen. Zijn jaarlijkse muziekshow in de theaters en zijn kerstshows worden gewaardeerd met prachtige recensies. Jack Vinders produceert zijn shows van begin tot einde en speelt diverse personages. Zijn alter ego Clara Zoerbier is net zo bekend als zijn bedenker. Sjonnie d’r Posbül is al jaren een hit op YouTube.

Nadat Jack Vinders in 1998 producer Wim Kleinen had leren kennen, verscheen de cd Intens. Kleinen schreef teksten en produceerde samen met de creatieve duizendpoot de eerste avondvullende solovoorstelling.

De cd-albums Sjapoo vuur ’t leëve, Va Hatse en Solo kregen grote bekendheid. Liedjes en vertolkingen waren vaak te horen bij radio- en televisiestations en stonden wekenlang op de nummer 1 positie van de Limbo Top 10. Madeleine, Limburg, Sjaakie, D’r Kloon en Dreumerij (‘1000 traote en viejoeële’) zijn slechts enkele toppers uit de beginjaren van zijn dialectcarrière.

D’r ‘jong va Kirchroa’ produceert vanaf 2009 zijn albums, schrijft alle teksten en componeert. Het album Leefde werd de beste Limburgse cd van 2009. Gevolgd door de 7de Van Vinders, in januari 2015 verkozen tot beste album. En weer volgde een reeks hits: Die va Limburg, Inne zommerdaag, Dreum hoop en zing, De zon, Hód miech vas, Dreum mit miech en Nuie daag.

Zijn medewerking aan het boek Geluk van Limburg van Marcia Luyten is een regelrecht succes. Het boek is inmiddels van bestseller naar everseller gegroeid. Daarin wordt de geschiedenis van de mijnindustrie beschreven, net als het familieleven van familie Vinders en dat van Jack in het bijzonder. Het kreeg lovende recensies.

Inclusief pauzedrankje

aan het zoeken...