Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Intouchables Geweest
sluiten
Intouchables

Intouchables

Huub Stapel, Cyriel Guds e.a.

zaterdag 24 september 2016 - 20:00u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€32,50
20:00u
Schouwburg - Grote zaal

De best bekeken Franse film ooit in een ontroerende toneelbewerking

Intouchables‘ veroverde in 2011 de harten van talloze bioscoopbezoekers. Alleen al in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film. Wereldwijd is deze tragikomedie de best bekeken Franse film ooit. Nu kunt u in het theater genieten van het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen de geheel verlamde miljonair Philippe en de uit de banlieues afkomstige ex-gedetineerde Driss.

Het is een ontroerende ontmoeting tussen twee werelden. De schatrijke Philippe, die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. De straatarme Driss, die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf. Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde. Ze maken dingen mee die ze nog nooit eerder meegemaakt hebben. Ze genieten en hebben pijn. Ze leven.

Huub Stapel speelt Philippe. Cyriel Guds, die nu nog op de toneelschool in Maastricht zit, speelt Driss. De gelauwerde acteur en het ontluikend talent staan samen op de planken. Dick van den Heuvel en Peter de Baan schrijven het script en de Baan regisseert het ook.  

aan het zoeken...