Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Het Nederlands Kamerkoor Geweest
sluiten

Het Nederlands Kamerkoor

Britten: Sacred and profane

donderdag 9 maart 2017 - 20:00u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 25.00
20:00u
St. Michielskerk

Klassiek concert rondom het thema: de zoekende mens

Peter Dijkstra, chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor, stelde voor deze avond een meesterlijk programma samen rondom een tijdloos thema: de zoekende mens, dolend tussen hemel en aarde. Luisteren we naar Gods gebod of geven we toe aan de lokroep van het aardse?

Lingua e Musica, een vocaal ensemble van 28 zangers uit Maastricht, verzorgt het voorprogramma van 19.30 – 19.45 uur.

Ook Benjamin Britten moet met die vraag geworsteld hebben. Dat is te horen in het op middeleeuwse teksten geschreven ‘Sacred and Profane’, een van zijn allermooiste koorwerken. In Luciano Berio’s ‘Cries of London’ klinken de middeleeuwen op komische en tegelijk hartverscheurende wijze door. De werken van de Zweedse componist Lars Johan Werle heeft Peter Dijkstra leren kennen bij het Zweeds Radiokoor. Ze completeren een koorprogramma met een tijdloze touch.

Sacred and Profane

Britten – Hymn to St. Cecilia
G. Jackson – Ave Regina Coelorum
L. Berio – Cries of London
Lars Johan Werle – Orpheus
Lars Johan Werle – Canzona 126 di Francesco Petrarca
Britten – Sacred and Profane

Van 19.30 tot 19.45 uur verzorgen de leden van Lingua e Musica een voorprogramma. Dit doen zij in het kader van het educatieprogramma Zingen doe je samen! van het Nederlands Kamerkoor. Zij sluiten aan bij het programma van het Nederlands Kamerkoor door Hymn to the Virgin van Benjamin Britten uit te voeren, samen met een solokwartet van het Nederlands Kamerkoor! Daarnaast voeren zij werken van Rachmaninov, Lauridsen en Pärt uit.

Het voorprogramma is gratis toegankelijk voor iedereen met een kaartje voor het concert van het Nederlands Kamerkoor. Tijdens het voorprogramma zijn de deuren van de kerk dicht, zodat de rust bewaard blijft. Als u het voorprogramma liever niet bijwoont, kunt u na 19.45 uur de kerk binnen gaan.

aan het zoeken...