Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken (try-out) Geweest
sluiten
Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken (try-out)

Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken (try-out)

Beau Schneider, Plien van Bennekom e.a.

zondag 10 december 2017 - 14:30u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€25,00
14:30u
Schouwburg - Grote zaal

De lievelingsbejaarde van Nederland nu in het theater

In de theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden u een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt worden.

Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de rollen spelen. De Lange: ‘omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit’. Daarnaast zijn in iedere stad ook bewoners van een plaatselijke zorginstelling in de voorstelling te zien.

Door het scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland, heeft Hendrik Groen (pseudoniem) de harten van vele lezers veroverd. Er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek ontving o.a. de NS publieksprijs 2016.

Producent Inge Bos: ‘De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe de naaste sneller aftakelt dan zijzelf. Toen ik het boek las wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen.’
Gebaseerd op Pogingen iets van het leven te maken – Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ¼ jaar © 2014 Hendrik Groen en Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam.

Credits
Regie: Gijs de Lange
Bewerking: Léon van der Sanden
Met: Beau Schneider, Plien van Bennekom en Cynthia Abma spelen afwisselend de rol van directrice,Mike Weerts, Myrthe Burger, Britte Lagcher en Rufus Hegeman.
Decorontwerp: Edwin Kolpa
Lichtontwerp: Stefan Dijkman
Kostuums: Maya Schröder

De pers over het boek Pogingen iets van het leven te maken:
‘Hendrik Groen is een ontroerende held.’ – Trouw
‘Geestig, tragisch en soms aangrijpend.’ – Het Parool
‘In rake bewoordingen fileert hij het bestaan in een verzorgingshuis. Gerieflijk en hilarisch tegelijk.’ – Leeuwarder Courant ****

aan het zoeken...