Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Gerard Cox Geannuleerd
sluiten

Gerard Cox

Cox, de grote grijze belofte

vrijdag 31 januari 2020 - 20:00u

Show/Theaterconcert Theater
Geannuleerd

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 29.50
20:00u
Theater, Show/Theaterconcert
Schouwburg - Grote zaal

Meer dan 50 jaar ervaring, humor, schalksheid en charme

Zojuist werden wij geïnformeerd met het vervelende nieuws dat Gerard Cox vandaag door zijn rug is gegaan en morgen helaas niet kan komen. Hij laat u weten dat het hem erg veel verdriet doet u niet de fijne avond te bezorgen waar ook hij zin in had.

De cabaret-solovoorstelling van de man die iedereen in Nederland kent. Ga er maar voor zitten want ‘Het heerlijk avondje is gekomen’. Hij is warm, oergeestig, plagend, relevant en actueel.

Van Lurelei, ‘t Is weer voorbij die mooie zomer, Toen was geluk heel gewoon tot De Oase Bar. Hij is letterlijk en figuurlijk de Éminence Grise van het populaire entertainment. Dit theaterseizoen wordt hij 80 jaar en dat gaat hij vieren.

Gerard Cox is The Last man standing van zijn generatie. Frans Halsema, Robert Long, Adèle Bloemendaal, Leen Jongewaard… velen ontvielen hem.

Samen met een band van Jean-Louis van Dam laat de oude grijze baas zien en horen dat de vulkaan nog steeds niet is uitgebrand. Want Gerard laat zich niet vertellen wat hij wel en niet mag zeggen. Zijn humor, openheid en talent zijn relevanter dan ooit. De vrijheid van meningsuiting heeft nog nooit zo onder druk gestaan als nu.

Als geëngageerd cabaretier kreeg hij in 1966 een proces-verbaal wegens ‘Majesteitsschennis’ en de VPRO durfde in 1968 zijn controversiële song God is niet dood niet uit te zenden. Maar ook het Weekblad Elsevier wilde Cox laten vervolgen wegens zijn ‘Nixon-Moordenaar’ uitspraak.

Toen hij een monsterhit scoorde met zijn evergreen ‘t Is weer voorbij die mooie zomer, waren zijn oude vrienden het daar weer niet mee eens, té commercieel in hun ogen.
En met zijn ingezonden brief in de Volkskrant in 2015 over de ‘verstikkende politieke correctheid’ raakte hij opnieuw een open zenuw.

De tijd heeft hen allen ongelijk gegeven.

Cox geeft een stem aan mensen die zich regelmatig niet meer herkennen in de wereld waarin zij leven, en doet dat met heel veel zelfrelativering en humor.

Als acteur en schrijver maakte hij één van de meest geliefde en bekeken televisieseries van Nederland: Toen was geluk heel gewoon. Hij werd gelauwerd met een Gouden Televisie Ring, Gouden Beeld en de Radio 5 Oeuvre award.

De uitverkochte voorstellingen van Alles Went Behalve een Vent, De Oase-Bar en de De Oase-Bar Sing-along bewezen keer op keer hoe populair Cox onder zijn publiek is.

Nederland houdt van zijn grote vertelkunst, humor en relevantie.

Cox, De Grote Grijze Belofte…

Inclusief pauzedrankje

aan het zoeken...